Câmpulung Moldovenesc

Simpozion „Ziua Bucovinei”

„Ziua Bucovinei” a fost sărbătorită marţi, 28 noiembrie, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Dragoş Vodă”, la ora 12, după şedinţa ordinară a Consiliului Local.

În cadrul şedinţei s-a decernat titlul de cetăţean de onoare al municipiului Câmpulung Moldovenesc domnului căpitan Iriciuc Adrian Ciprian, care a participat în teatrele de operaţii din Afganistan. Diploma de onoare şi medalia s-au înmânat în cadru festiv în faţa Consiliului Local şi a persoanelor prezente la şedinţă.

Astfel, Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc a omagiat faptele de arme şi curajul de care a dat dovadă în campaniile militare la care a participat domnul căpitan Iriciuc Adrian.

Omagierea acestui eveniment istoric a debutat cu un simpozion cu tema „Unirea Bucovinei cu patria mamă”, unde au luat cuvântul: elev caporal Alin Mocanu de la Colegiul Militar „Ştefan cel Mare”, prezentând luptele armatei române în Primul Război Mondial, prof. Alexandru Arseniuc de la Şcoala Profesională Specială, analizând contextul internaţional al Unirii, prof. Mircea Romaga, de la Liceul Tehnologic Nr.1, cu o prezentare a lui Teodor Ştefanelli şi prof. Petrică Dorin Ciocan, de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”, care a condus lucrările conferinţei.

Spectacolul omagial „Unire-n cuget şi-n simţiri” a fost susţinut de Corul Colegiului Naţional „Dragoş Vodă”, dirijor prof. Bogdan Faraon, Grupul vocal-instrumental „Piatra Şoimului”, coordonator dl Virgil Macovei, Orchestra „Runculeţul”, dirijor prof. Romeo Grosu, dna prof. Geta Zbranca şi elevele Andreea Negruşeri şi Bianca Savin de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă”, elevii Colegiului Militar „Ştefan cel Mare”, care au venit în faţa publicului cu un emoţionant moment de cântec şi poezie intitulat „Tu, Ardeal”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: