Pensionarii suceveni cer reactivarea vechiului pasaj subteran din zona supermaketurilor

Circulaţia aglomerată din municipiul Suceava a fost unul dintre aspectele puse pe tapet de către reprezentaţii pensionarilor, cu prilejul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Şedinţa a fost condusă de subprefectul Silvia Boliacu, participant fiind şi viceprimarul Lucian Harşovschi.

În ceea ce priveşte traficul foarte aglomerat din municipiul Suceava, Lucian Harşovschi le-a spus reprezentaţilor vârstei a treia că, până acum, Primăria Suceava a luat câteva măsuri rapide, implicând costuri mici, de fluidizare a circulaţiei în zona comercială de pe Calea Unirii. El a adăugat că soluţia cea mai bună de descongestionare a circulaţiei constă în construirea unui nou pod peste râul Suceava. De altfel, în bugetul local a fost prinsă o sumă de bani pentru întocmirea studiului de fezabilitate, iar acesta este la final. În acest context, Constantin Icuşcă, secretarul Asociaţiei „Seniorilor bucovineni”, a făcut câteva propuneri legate de cartierul Burdujeni, respectiv cele de sincronizare a semafoarelor în zona Orizont, reamenajarea unor staţii de autobuz şi folosirea pasajului subteran din zona policlinicii industriale, care ar putea să descongestioneze circulaţia pietonilor veniţi la supermarketuri. Referitor la acest din urmă aspect, viceprimarul Harşovschi a făcut cunoscut că este necesară o expertiză tehnică a structurii de rezistenţă, procedură care presupune decopertarea, lucrări care ar duce la îngreunarea sau chiar sistarea circulaţiei în zona respectivă. Pensionarii şi-au mai exprimat doleanţe privind amenajarea râului Suceava de către hipermarketurile vecine, Lucian Harşovschi răspunzându-le că aceste complexuri comerciale nu pot face alte investiţii decât cele pentru care au primit autorizaţie. În plus, râul Suceava şi zona aferentă sunt în gestionarea Companiei Naţionale „Apele Române”. Referitor la anveloparea termică a blocurilor de locuinţe, reprezentanţii vârstnicilor au aflat că în Suceava nu există niciun program guvernamental în acest sens, ci doar unul european, dar ale cărui condiţii sunt greu de îndeplinit de pensionari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: