Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, de Ziua Naţională:

Gândurile noastre trebuie să se îndrepte şi spre românii din afara graniţelor

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat în discursul său cu ocazia Zilei Naţionale, rostit în cadrul ceremonialului militar organizat vineri, în zona Palatului Administrativ, importanţa evenimentului unirii, menţionând că în urmă cu trei zile se sărbătorise împlinirea a 99 de ani de la unirea Bucovinei cu Regatul României, aceasta reprezentând şi intrarea în Anul Centenarului Unirii, el considerând că trebuie ca gândurile tuturor să se îndrepte şi spre românii din afara graniţelor.

„Sunt bucuros că particip, alături de dumneavoastră, la această zi naţională şi la intrarea în anul centenar. E mare lucru să fii contemporan cu Centenarul. Acest lucru se întâmplă odată în viaţă” a spus Flutur.

El a amintit că în urmă cu trei zile Suceava a avut onoarea să deschidă Anul Centenar sărbătorind Centenarul Unirii Bucovinei cu Ţara.

„Trebuie să fim mândri de asta. Când spun că trebuie să fim mândri, vocea noastră trebuie să se audă pentru că români suntem şi cei de aici, dar şi cei de peste hotare, de la Cernăuţi, care aşteaptă învăţământ în limba română, sunt şi cei din Basarabia, care acum 100 de ani se uneau cu România, români sunt şi pe Valea Timocului, români sunt şi în diaspora, care muncesc, şi trebuie să ne gândim la toţi. Când spun să ne gândim sunt foarte conştient că trebuie să facem mai mult pentru ei şi pentru dumneavoastră” a spus Flutur.

El consideră că demnitatea şi mândria de a fi român trebuie să fie permanent în sufletele românilor.

„Demnitatea şi mândria nu trebuie folosite doar astăzi, pe 1 Decembrie, trebuie să o avem tot timpul în suflet pentru că avem motive să fim mândri că suntem români. Acest neam a stat cu fruntea sus, acest neam face parte dintr-o Uniune Europeană puternică, unde ne-am găsit şi noi, în urmă cu 10 ani, locul” a spus Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: