Ion Lungu, de Ziua Naţională:

Azi, mai mult ca oricând, noi, românii, trebuie să luptăm pentru unitate

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a evocat, în discursul său cu ocazia Zilei Naţionale, importanţa Unirii înfăptuite în 1918 şi a spus că municipalitatea suceveană a pregătit pentru anul 2018, când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire, evenimente importante, care să marcheze intrarea într-un nou secol a existenţei statului român modern.

El a spus că, aşa cum arăta un academician, Unirea nu a făcut-o o persoană, un partid, ci naţiunea română.

„Acest ideal de secole al românilor s-a împlinit atunci, atunci s-a trăit acel moment de fericire, dar nu trebuie să-i uităm pe cei care s-au zbătut pentru a ajunge aici” a spus Lungu.

El a subliniat că românii trebuie să lupte mai mult pentru unitate.

„Cred că azi, mai mult ca oricând, noi, românii, trebuie să luptăm pentru unitate, pentru unire, pentru independenţă, pentru suveranitatea ţării. Astăzi mai mult ca oricând aceste lucruri depind de fiecare dintre noi, să fim toleranţi să lucrăm cu pace şi cu armonie” a spus Ion Lungu.

El a menţionat că acum se intră în Anul Centenar care va fi marcat la Suceava prin mai multe acţiuni şi manifestări.

„Trebuie să dovedim că noi, generaţia actuală, ne ridicăm la nivelul înaintaşilor noştri. De aceea, avem foarte multe momente care se vor desfăşura în anul centenar în municipiul Suceava şi primul moment va fi sărbătorirea a 630 de ani de atestare documentară a oraşului nostru în 10 februarie” a spus primarul.

El a mai declarat că autorităţile îşi doresc ca anul viitor, de Ziua Bucovinei să fie dezvelit un monument al unirii, pentru care se organizează deja un concurs.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: