Prefectul Mirela Adomnicăi a marcat Ziua Naţională a României şi în nordul Bucovinei:

Am simţit că nu este completă această zi dacă nu vin şi la Cernăuţi

Prefectul de Suceava Mirela Adomnicăi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Viorel Seredenciuc şi consilierul local sucevean Angela Zarojanu au participat, vineri după-amiază, la manifestările organizate de Consulatul General al României la Cernăuţi de marcare a Zilei Naţionale a României.

Prefectul Mirela Adomnicăi a declarat că a fost o invitaţie pe care a ţinut foarte mult să o onoreze. Ea a spus că de 1 Decembrie a participat, la Suceava, la o ceremonie militară prin care s-a marcat Ziua Naţională a României şi că a simţit nevoia să participe şi la Cernăuţi, pentru da un semnal comunităţii româneşti din regiune.

„Am simţit că nu este completă această zi, cel puţin pentru mine, dacă nu vin şi la Cernăuţi, alături de comunitatea noastră românească” a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că a dorit să fie la acest eveniment în primul rând ca un garant al bunelor relaţii de colaborare pe care le doreşte cu Ucraina.

Adomnicăi a menţionat că nu cu multă vreme în urmă ambasadorul Ucrainei la Bucureşti a fost în Palatul Administrativ din Suceava, unde s-a întâlnit cu conducerea CJ Suceava şi cu cea a Prefecturii, exprimându-şi dorinţa de a stabili şi a întări această colaborare şi în interesul numeroasei comunităţi româneşti.

„În 28 Noiembrie am serbat Ziua Bucovinei şi a participat doamna primar de la Mahala, care a încălzit sala cu mesajul dumneaei, şi i-am promis atunci că voi veni de 1 Decembrie la Cernăuţi şi de fiecare dată când este nevoie, tocmai ca să demonstrăm că nu v-am uitat pe dumneavoastră, fraţii noştri români” a mai spus Adomnicăi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: