Întrucât nicăieri nu este specificat care este utilitatea sumei

Aleşii suceveni au respins achitarea a 10.000 de euro către Asociaţia Municipiilor din România

>„Nu este un capăt de ţară, de aceea e bine să fim şi noi acolo, să participăm la luarea deciziilor” a reliefat primarul Ion Lungu >„Oare noi nu avem dreptul să ştim ce-o să se facă cu aceşti bani?” a spus consilierul Marcel Roibu, precizând că de la municipiile din ţară se adună în jur de 2 milioane de lei

 Cu 10 abţineri ale aleşilor PSD şi ALDE, majorarea cotizaţiei anuale a Sucevei la Asociaţia Municipiilor din România (AMR) a fost respinsă ieri, în şedinţa ordinară a Consiliului Local.

„Municipiul Suceava este membru al AMR şi avem acolo şi o funcţie importantă, cea de vicepreşedinte. Este un organism funcţional de care se ţine cont în luarea deciziilor importante ale Guvernului, în sensul că suntem invitaţi la discuţii. Că se rezolvă mai multe sau mai puţine rămâne de văzut. Nu fac niciun fel de politică, pentru că aşa au fost toate guvernele, care, cel puţin, ne cheamă la asemenea discuţii” a spus primarul Ion Lungu menţionând că, în cursul săptămânii viitoare, în calitate de reprezentat al AMR, este invitat la discuţiile pe marginea fundamentării bugetului de stat pentru anul 2018.

Potrivit lui Ion Lungu, până acum cotizaţia a fost calculată la nivelul de 0,3% X numărul de locuitori ai unui municipiu, noua participare la bugetul AMR urmând a creşte la 0,5%, ceea ce pentru Suceava înseamnă echivalentul în lei a aproximativ a 10.000 de euro pe an.

„Nu este un capăt de ţară, de aceea e bine să fim şi noi acolo, să participăm la luarea deciziilor” a reliefat Ion Lungu.

Marcel Roibu, consilier ALDE, a apreciat că proiectul de hotărâre este superficial, întrucât nicăieri nu este specificată utilitatea sumei achitate din bugetul local al municipiului. „În România există 103 municipii, iar suma care va fi achitată de acestea va fi în jur de 2 milioane de lei, una suficient de mare. Oare noi nu avem dreptul să ştim ce-o să se facă cu aceasta?” a spus Marcel Roibu, căruia Ion Lungu i-a răspuns că din respectivul buget sunt susţinute financiar misiuni în diverse ţări ale lumii, însuşi primarul Sucevei urmând a pleca în Estonia, cât şi în Olanda, la Amsterdam.

Proiectul de hotărâre a obţinut doar 11 voturi „pentru” din necesarul de minim 12, reprezentând jumătate plus unu din totalul opţiunilor celor 23 de aleşi municipali suceveni.

 Conform Direcţiei Judeţene de Statistică, la 1 ianuarie 2017 municipiul Suceava avea 117.626 de locuitori, ceea ce pentru reşedinţa de judeţ ar însemna o cotizaţie 58.813 lei pe an.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI