Statul paralel şi mitul lui Dracula

Face ce face politica românească şi iar cade în matca unor mituri străvechi. Dacă acelea legate de cultul pentru muncă şi creaţie relevate prin capodopere literare precum Mioriţa şi Meşterul Manole sunt aduse în discuţie adesea pentru a condamna desfiinţarea aproapelui şi netemeinicia lucrului, mitul lui Dracula, cel mai cunoscut în afara României, nu prea a fost motivant pentru politicieni. Erau sătui de el din publicitate la te miri ce. Publicitate mizerabilă care l-a şi făcut complet nefrecventabil.

Până lunea trecută când Liviu Dragnea, cel mai tare lider actual, a fost acuzat într-un nou dosar penal de procurorii DNA. Ştia din timp ce scrie acolo, ca drept dovadă, în mod simbolic-ritualic, a îmbrăcat cămaşa neagră, obicei cunoscut încă din Evul Mediu în tradiţia noastră. Premoniţie? Chiar şi fără prezenţa ezotericei Mioriţe, acuzaţia îşi va urma cursul, iar probaţiunea făcută de OLAF nu cred că va putea fi demontată.

Singura şansă de ieşire din impas era apelul la vrăjitori şi prezicătoare, la ştiinţele oculte, la contele Dracula, cu care „statul paralel şi ilegitim” are niscaiva legături: suge sângele poporului alături de bănci străine şi multinaţionale, preferând hemoglobina proaspătă de lider pesedist, mai ales dacă e mare iubitor de români şi România. Iar cămaşa neagră de luni şi atmosfera de înmormântare de la Băile Herculane, figurile mohorâte ale fârtaţilor de la tribună prefigurează o moarte, adică o ucidere ritualică, evident a statului paralel, fost sistem ocult fondat de Soros alături de noua securitate condusă de tandemul Coldea – Kövesi. Nu ni s-a spus dacă era condus din umbră sau nu.

Ei, bine, uciderea asta ritualică, venind din istoria străveche şi bogată a superstiţiilor valahe, este bine reprezentată şi în zilele celui de-al XXI-lea veac, al IV-lea lustru, o mulţime de moroi bântuind viaţa unor săteni nu numai prin sudul Moldovei şi Oltenia, dar şi prin cabinele de vot. Nici preoţi, nici sfântul maslu, nici exorcişti, nici descântece, nici vrăji nu le-au putut veni de hac, numai ţăruşul înfipt adânc în inima încă pâlpâind a cadavrului umblător. Aşa aghesmuit şi pecetluit în sicriu.

 Partea întunecată a execuţiei statului paralel şi ilegitim este că sus-zisul nu are chip, iar forma sa e una hipnotic-himerică: o putere sinistră loveşte pe nevăzute şi scoate la comandă dosare penale unor comandanţi de oşti viteji, drepţi şi cinstiţi care s-au pus în slujba poporului, a românilor şi a României, pentru ca tot românul să prospere… Dar românul acesta trebuie să înţeleagă că mai întâi, „în mod firesc” prosperă căpeteniile şi abia apoi talpa ţării, prostimea, sărăcimea, care cică nu au creier. Până atunci prosperitatea mai-marilor trebuie aplaudată în frunte cu procurorii şi judecătorii. Altfel va fi război.

www.romanidecentenar.ro

Tocmai că umbra asta înspăimântătoare nu înţelege şi pace că poporul i-a iertat de toate păcatele, de furăciuni şi corupţie, de minciuni şi înşelătorii, de averi şi conturi babane făcute peste noapte, de imoralitate şi cinism…, de aceea le-a dat votul. Să nu vii tu DNA-ul lui Peşte acum cu pretenţii de anchete şi cu sechestre pe agoniseala măreţilor lideri!

Aşa că, ciocul mic! Delatorii, trădătorii şi plăsmuitorii de plângeri penale vor fi nevoiţi să închidă şi ochii, nu numai gura până când se va ridica dintre pesedei un vajnic bărbat de stat care să-l dibuiască pe statul paralel, să-l bage în pământ până la gât şi să-i taie scârbavnicul cap. După care poate începe ritualul îngropăciunii şi al dezvrăjirii: pregătirea copârşeului din şarampăi de casă părăsită, a ţăruşului din paltin trăsnit cu miez de otgon ruginit şi, pe la apus de soare, în freamătul brazilor uscaţi, să fie coborât în hlei negru ca smoala şi ţintuit drept în inimă acolo pentru veşnicie. Apoi la soroc să uite de pomenire, să nu se trezească bâiguind veşnica pomenire. Ducă-se pe pustii!

Scenariul de mai sus, însă, e o simplă poveste de legănat politicieni corupţi. Aşa cum contele Dracula va continua să tulbure minţile înfierbântate de la Bran la Hobart în Tasmania, umbra statului paralel va reapărea de fiecare dată când o putere politică nu e în stare să guverneze la Bucureşti.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: