Judeţul Suceava se va înfrăţi cu o regiune din Coreea de Sud

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, ieri, o întâlnire cu ambasadorul Republicii Coreea, Kim Eunjoong, în cadrul căreia au fost discutate posibilităţile de cooperare şi realizarea de eventuale investiţii sud-coreene în judeţul Suceava.

După întâlnire, Gheorghe Flutur a spus că diplomatul coreean este un bun cunoscător al zonei, pentru că a fost ambasador în Republica Moldova şi Ucraina.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că a prezentat potenţialul economic şi cultural al judeţului nostru şi că împreună cu ambasadorul a convenit să fie stabilite contacte cu oameni de afaceri şi operatori în turism care să vină în Bucovina, fiind interesaţi de dezvoltarea bilaterală a turismului cultural, de peisaje şi trasee turistice, parcuri şi rezervaţii naturale, de satul tradiţional şi obiceiurile din zonă, apreciind în mod deosebit mănăstirile UNESCO, precum şi Cetatea de Scaun a Sucevei.

„Am prezentat proiectul nostru privind parcul pe industrie alimentară din zona aeroportului, spaţiile pe care le avem la dispoziţie, am vorbit despre aeroportul modernizat, ambasadorul precizând că anul viitor va veni un grup de investitori sud-coreeni care să analizeze la faţa locului posibilităţile de investiţii în industria alimentară şi în domeniul IT” a spus Flutur.

www.romanidecentenar.ro

Potrivit lui, ambasadorul a subliniat că va transmite companiilor sud-coreene propunerea să angajeze cât mai mulţi tineri absolvenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

La discuţii a fost prezent şi Lucian Gheorghiu, preşedintele executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, care a trecut în revistă resursele naturale din zonă, lemn, ape minerale, minereuri, fructe de pădure, precum şi forţa de muncă calificată şi s-a convenit stabilirea unor contacte între CCI Suceava şi investitorii sud-coreeni.

„Am fost de acord cu propunerea domnului ambasador privind încheierea unui acord de înfrăţire cu o regiune din Coreea de Sud” a spus Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: