Unităţi fiscale cu „autoservire” în judeţul Suceava

 > Contribuabili care nu ştiu să folosească internetul sau nu cunosc serviciile oferite, au la dispoziţie un calculator şi îndrumare corespunzătoare din partea lucrătorilor specializaţi

 În spiritul demersurilor de modernizare a administraţiei fiscale, componenta „Dezvoltarea şi implementarea unui nou concept de servicii pentru contribuabili”, în judeţul Suceava se află în derulare proiectul de asigurare a unor metode de „autoservire” în unităţile fiscale cu personal de sprijin, proiect care presupune punerea la dispoziţia contribuabililor a unui calculator conectat la internet şi îndrumarea acestora în mod corespunzător de lucrătorii din cadrul unităţilor fiscale. Potrivit unei informări a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava, „proiectul se adresează acelor categorii de contribuabili care nu au acces la internet, nu ştiu să folosească internetul sau nu cunosc serviciile oferite contribuabililor, dar care sunt potenţiali utilizatori ai acestora şi care pot fi migraţi, pe viitor, către mediul electronic”.

Materializarea proiectului este finalizată la sediul AJFP din municipiul Suceava, fiind în curs în unităţile teritoriale subordonate.

Potrivit informării, AJFP a implementat „ghişeul unic” pentru contribuabili, la care aceştia pot fi informaţi cu privire la propria situaţie fiscală. Nu în cele din urmă, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava face cunoscut să s-au extins modalitatea de depunere online a declaraţiilor fiscale, cât şi cea omoloagă de plată a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor datorate la bugetul general consolidat al statului, acordată fiind, în acelaşi timp, inclusiv asistenţa necesară implementării noilor formulare privind declararea obligaţiilor de plată.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI