„Omul şi cartea”, o întâlnire de suflet, la USV, cu prof. Costică Brânduş

> „Ne-aţi învăţat să învăţăm, iar demnitatea învăţării să o păstrăm şi să o transmitem mai departe promoţiilor care vor veni” a spus Vasile M. Demciuc

 La Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, a fost omagiat ieri, în mod solemn, prof.univ.dr. Costică Brânduş, manifestarea desfăşurându-se în contextul mai amplu al unor suite de întâlniri de suflet reunite sub auspiciile „Omul şi cartea”, iniţiate cu câţiva ani în urmă de bibliotecarul-şef al instituţiei, Stela Purici, un proiect al USV sau, cum s-a exprimat prof.univ.dr. Sanda Maria-Ardeleanu, directorul Bibliotecii şi moderatorul întâlnirii, „O manifestare încărcată de emoţii în care să-i avem pe colegii noştri drept model de urmat pe o cale a inimii, pe urmele magistrului, avându-l în mijlocul nostru pe profesorul universitar emerit Costică Brânduş, cel care recent a împlinit 80 de ani”. Tot de la universitarul sucevean, cei prezenţi, între care se aflau şi bobocii de anul I de la Geografie, au aflat că întâlnirea a fost propusă mai demult. „De altfel, într-o discuţie avută cu ani în urmă cu dl prof. Costică Brânduş, i-am propus ca universitatea noastră să adere la grupul de universităţi care să ofere absolvenţilor posibilitatea de a-şi susţine gradele didactice”, a adăugat Sanda Maria-Ardeleanu.

Despre voluminosul cv al universitarului Costică Brânduş, evidenţiat în „Crai nou”, ediţia de luni, a vorbit fosta lui studentă, acum bibliotecar Cristina Şutac, comoderator al manifestării, iar un alt fost student al profesorului omagiat, lect. univ.dr. Vasile M. Demciuc, a spus: „Ne-aţi învăţat să învăţăm, iar demnitatea învăţării să o păstrăm şi să o transmitem mai departe promoţiilor care vor veni. V-aţi respectat misiunea de dascăl, ca om de ştiinţă care a slujit geografia ”. „Geografia este una dintre cele mai vechi ştiinţe şi nu este deloc învechită, ea se schimbă permanent. Geografii sunt catalogaţi fie ca enciclopedişti, fie ca exploratori, geografia fiind o ştiinţă interdisciplinară şi multidisciplinară, ca un amalgam bine structurat” a subliniat, la rândul său, conf.univ.dr. Alexandru Ionuţ Cristea, de la Departamentul de Geografie al USV.

A urmat apoi un dialog de suflet cu profesorul Brânduş, care s-a continuat mult dincolo de aceste rânduri ale unui fost student al său. (Foto: ADRIAN POPOVICI)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI