În urma modificărilor la Codul fiscal

Consiliul Judeţean Suceava pierde 10 milioane de euro din veniturile anului viitor

Gheorghe Flutur: Nu ne gândim la disponibilizări, ci cerem Guvernului să compenseze pierderile!

Consiliul Judeţean Suceava va pierde 10 milioane de euro din veniturile pentru anul viitor, ca urmare a modificărilor la Codul fiscal, iar preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că Guvernul trebuie să găsească soluţii compensatorii de finanţare. Flutur a spus, într-o recentă conferinţă de presă, că în urma unei simulări s-a evidenţiat că veniturile la bugetul judeţean din impozitul pe venit scad cu 37 % în 2018.

El a arătat că în bugetul judeţului o pondere mare o are cota din impozitul pe venit, iar scăderea acestuia de la 16 la 10% va genera pierderi de 10 milioane de euro pentru judeţ.

„Impozitul pe venit se reduce şi este binevenit, pentru că trebuie impozite mai mici, dar trebuie găsite resurse de compensare din altă parte de către guvernanţi, pentru că impactul numai la acest capitol depăşeşte 10 milioane de euro” a spus Flutur, care a menţionat că proiecţia este de minus 37% la acest capitol.

El a mai declarat că în condiţiile în care scad veniturile la buget nu se gândeşte la disponibilizări, ci la cum se pot compensa aceste sume care de pierd.

„Vom vedea proiectul legii bugetului de stat pe acest an şi ştiu că sunt tratative cu Uniunea Consiliilor Judeţene, Asociaţia Municipiilor din România, Asociaţia Oraşelor din România şi Asociaţia Comunelor din România, pentru a se găsi alte surse de finanţare. Noi trebuie să avem proiecte cât mai multe şi nu disponibilizări” a spus Flutur.

El a arătat că sunt mai multe propuneri, între care mărirea de la 11 la 18% a cotei alocate consiliilor judeţene şi de la 41,75% până la 60 % la primării.

„O soluţie va fi şi dacă ne gândim la redevenţe la resursele care se colectează din zona noastră, o parte să rămână şi la administraţiile locale şi judeţene. Resurse ar fi, trebuie voinţă politică” a conchis Gheorghe Flutur.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat recent că, tot ca urmare a modificărilor din Codul fiscal, municipalitatea va pierde minim 5 milioane de euro şi a propus majorarea unor taxe şi impozite locale cu 19%.

Ion Lungu a declarat, luni seara, la mitingul împotriva Guvernului PSD – ALDE, că are informaţii de „după cortină” şi că ştie că primarilor PSD li s-ar fi promis că vor beneficia de fonduri suplimentare prin diverse proiecte guvernamentale şi că banii publici sunt astfel alocaţi politic.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI