Firmele din Suceava se pregătesc să preia forţă de muncă din Ucraina sau Republica Moldova

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Nicolae Troaşe, a declarat, vineri, la o întâlnire organizată de Camera de Comerţ Româno-Germană, că firmele din Suceava au început să aibă probleme privind forţa de muncă şi că soluţia este preluarea de angajaţi din ţările din vecinătate.

Troaşe a spus că, în prezent, sunt foarte puţini oameni de afaceri germani care au investit în judeţul nostru.

„Sunt doi sau trei oameni de afaceri germani care sunt minoritari în firme mici. Asta spune foarte multe” a declarat Troaşe.

El a spus că în acelaşi mediu economic activează investitori germani în vestul României şi că trebuie să se pună întrebarea de ce acolo se duc şi nu vin şi în această zonă.

„E evident că poziţia geografică, lipsa infrastructurii nu i-au îndemnat să facă investiţii în această zonă” a spus preşedintele CCI Suceava.

El a adăugat că un alt avantaj, cel al forţei de muncă ieftine, s-a pierdut şi că sunt probleme privind asigurarea forţei de muncă în firmele sucevene.

„Majoritatea firmelor şi din zona noastră au început să aibă probleme cu forţa de muncă, ceea ce nu este îmbucurător. Atunci singura soluţie este să ne îndreptăm şi noi către ţările învecinate” a mai declarat Troaşe.

El a mai spus că este clar că lipsa infrastructurii este unul dintre motivele pentru care investitorii germani nu vin şi spre Suceava, dar crede că mai sunt şi motive de natură geografică sau geopolitică.

Troaşe a arătat că doreşte ca prin Camera de Comerţ Româno-Germană să se transmită mediului de afaceri german oportunităţile de investiţii în această zonă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI