Primăria Suceava va intensifica dezvoltarea turismului în municipiu

> Municipalitatea va încuraja, totodată, prin acordarea de facilităţi, investitorii în infrastructura turistică

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat joi seara, în emisiunea „Exclusiv 90 de minute”, că va intensifica dezvoltarea turismului în municipiu, mai ales că numărul turiştilor care vin în Suceava creşte constant.

Lungu a spus că primirea premiului „Destinaţie Europeană de Excelenţă”, acordat de Uniunea Europeană în urma unui concurs de proiecte, a fost un moment important pentru municipalitatea suceveană.

El a arătat că din 28 noiembrie a.c. se intră în Anul Centenar, care reprezintă o posibilitate concretă de a aduce turişti în municipiul Suceava printr-o colaborare strânsă cu Consiliul Judeţean Suceava şi cu aparatul de specialitate din Serviciul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Suceava.

„Avem toate şansele să facem din Suceava, din Bucovina, o destinaţie turistică reală” a spus Ion Lungu.

El a subliniat că acest deziderat se poate realiza în parteneriat şi bună colaborare cu CJ Suceava şi a menţionat că se bucură şi de deschiderea totală a lui Gheorghe Flutur de a colabora cu Primăria Suceava.

Totodată, primarul Ion Lungu a spus că pentru dezvoltarea acestui sector, în Primăria Suceava va fi înfiinţată o direcţie specializată.

„Vrem să dezvoltăm o direcţie profesionistă de turism în municipiul Suceava. Acest lucru îl vom face anul viitor, când vom face şi unele modificări în organigramă” a spus Ion Lungu în emisiune.

El a mai anunţat că, pentru încurajarea investitorilor din turism, municipalitatea nu va introduce anul viitor taxă de turism şi va adopta mai multe facilităţi celor care vor să realizeze infrastructură turistică în municipiul Suceava.

Reamintim că primarul Ion Lungu a primit, joi, în cadrul Galei Târgului de Turism al României, premiul „Destinaţie Europeană de Excelenţă 2017” obţinut de municipiul Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: