Camera de Comerţ Româno-Germană încurajează investiţii germane în judeţul Suceava

>Directorul general Sebastian Metz: Putem începe de pe acum colaborarea, în ciuda actualei infrastructuri de transport

Directorul general al Camerei de Comerţ Româno-Germane, Sebastian Metz, a declarat, ieri, la o întâlnire cu mediul de afaceri sucevean şi cu autorităţi judeţene şi locale că este prima vizită la Suceava pe care o face în calitate oficială de reprezentant al Camerei de Comerţ şi că doreşte ca prezenţa în această zonă să fie mai activă.

„Suntem la începutul acestui proces, un proces ce nu poate fi derulat de azi pe mâine” a spus Metz.

El a arătat că partea principală a investiţiilor Germaniei s-a dus în principal în vest, în zona industrială dezvoltată a României, fiind vorba despre 7.500 de investitori care au participat la derularea de investiţii în România, iar zonele de implementare sunt Timişoara, Arad, Sibiu, Cluj-Napoca, Braşov, Satu Mare, Oradea, oraşe care au fost foarte în atenţia investitorilor germani, menţionând că şi Bucureştiul a atras foarte mult capital.

„Cu toate acestea sunt foarte bucuros să fiu aici şi să pot saluta şi autorităţile locale şi să putem derula activităţi de care să ne bucurăm că au ajuns în mâini bune” a spus reprezentantul mediului de afaceri german din România.

El a mai arătat că, din punctul de vedere al Camerei de Comerţ, este foarte important să fie motivat investitorul german să vină în zona Sucevei şi să aibă o activitate directă cu autorităţile locale, iar colaborarea aceasta să fie efectivă şi să aibă un câmp avantajos de derulare, apreciind că este foarte impresionat de faptul că dorinţa de colaborare este foarte puternică.

„Un alt punct foarte important pentru investitori este infrastructura de transport (…) Să nu aşteptăm ca aceasta să înceapă să se dezvolte abia peste 10 ani şi să avem în vedere că fără o mai bună infrastructură nu se poate vorbi despre derularea unor activităţi comerciale de succes. Cu alte cuvinte, putem începe de pe acum colaborarea, în ciuda infrastructurii de transport actuale” a spus Metz.

El a menţionat că, în ciuda acestor lucruri, trebuie ca împreună cu autorităţile centrale să se înceapă dezvoltarea acestei regiuni a României şi în ceea ce priveşte infrastructura de transport.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat la rândul său că important este să înceapă dezvoltarea investiţiilor şi că infrastructura urmează să fie modernizată.

El a arătat că aceasta este atributul autorităţilor centrale şi că acestea trebuie impulsionate să realizeze investiţiile necesare în infrastructura de transport.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI