Sucevenii, printre cei mai mulţumiţi din ţară privind facilităţile medicale

Sucevenii sunt printre cei mai mulţumiţi din ţară când vine vorba de facilităţile medicale, potrivit unui studiu Storia.ro. Sursa citată arată că Suceava se situează pe locul 14 în România din perspectiva mulţumirii pentru facilităţile medicale de care pot beneficia, adică în a doua jumătate a clasamentului. Vasluiul ocupă locul 10 din coada clasamentului din România la capitolul facilităţi medicale. Vasluienii spun că duc lipsă de spitale şi cadre medicale pregătite să le trateze afecţiunile. Băimărenii se pot lăuda cu medici şi spitale suficiente pentru locuitorii reşedinţei de judeţ, ocupând locul 5 în ţară. Târgu Mureş pune la dispoziţia locuitorilor săi servicii medicale de primă clasă, situându-se pe locul 4 din România. Timişoara ocupă locul 3 în ţară ca accesibilitate la serviciile medicale. Braşovenii îi urmează îndeaproape pe orădeni, care sunt cei mai fericiţi români, când vine vorba de nevoi medicale şi satisfacerea lor. Cu peste 90 de cabinete private, zeci de farmacii şi 16 spitale de stat şi private, reşedinţa judeţului Bihor este cel mai norocos oraş din România, fiind desemnat de respondenţii studiului online efectuat pe blogul Storia.ro drept centrul urban cu cele mai bune facilităţi medicale din ţară.

Clasamentul continuă cu oraşele Braşov, Timişoara, Târgu Mureş, Baia Mare, Piteşti şi Cluj-Napoca. Sibiul, care deşi nu a urcat în primele poziţii ale reşedinţelor de judeţ cu cele mai bune facilităţi medicale, ţine ocupat un loc de cinste. La polul opus, printre cei mai nemulţumiţi de serviciile medicale sunt românii din Focşani, Tulcea, Constanţa, Bacău şi Vaslui.

Printre alte informaţii relevate de studiu, bănăţenii par să fie cei mai mulţumiţi de numărul spitalelor, al paturilor rezervate lor şi de cadrele medicale care se preocupă să le remedieze starea de sănătate. Maramureş, Crişana şi Transilvania sunt următoarele trei regiuni istorice în clasamentul stabilit în urma voturilor românilor, pe site-ul Storia.ro. Cei mai dezamăgiţi de sistemul de sănătate sunt dobrogenii, urmaţi îndeaproape de moldoveni şi munteni. Capitala rămâne la mijlocul clasamentului. Algoritmul pare a fi simplu. Oraşele cu un număr mare de locuitori, cu o rată a şomajului scăzută şi un buget ridicat au fost considerate cele mai avantajoase în ceea ce priveşte accesul la facilităţile medicale. În antiteză, localităţile cu o medie de sub 100.000 de locuitori şi o rată a şomajului ridicată nu asigură suficiente servicii medicale locuitorilor. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI