CNAS va propune creşterea cu 20% a bugetului alocat Programului Naţional de Diabet

 Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va propune creşterea cu 20% a bugetului alocat Programului Naţional de Diabet, a anunţat, ieri, preşedintele interimar al CNAS, Răzvan Vulcănescu, în cadrul conferinţei-dezbatere „Femeia, în contextul diabetului zaharat… Poveşti de viaţă”, organizată de Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România şi Sănătatea Press Group.

„În premieră, pot să vă confirm faptul că avem în vedere o construcţie bugetară pentru anul viitor la care ne-am adresat şi Ministerului de Finanţe. (…) Vă anunţ de o propunere a noastră de creştere de 20% pentru finanţarea acestui program” a declarat preşedintele CNAS, citat de Agerpres.

El a afirmat că, prin creşterea finanţării, va fi asigurată medicaţia specifică, ar putea fi introduse molecule noi şi va creşte accesul pacienţilor la program. „Ne dorim să creştem numărul testelor zilnice pentru adulţi de la unu la două. Ne dorim să avem capacitatea să discutăm şi despre acei senzori pentru măsurarea glicemiei la copii” a informat reprezentantul CNAS.

Potrivit lui Vulcănescu, în România sunt circa 1,5 milioane de pacienţi cu diabet, iar peste 800.000 dintre ei sunt trataţi prin programul naţional: „În ultimii 10 ani s-a dublat numărul de pacienţi, dar, pe de altă parte, şi finanţarea este una semnificativ mai mare decât cea de acum 10 ani” a susţinut el.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI