Trei mii de contribuabili s-au „înrolat” în „Spaţiul privat virtual”

> Prin intermediul serviciului, salariaţii pot afla dacă angajatorul le declară contribuţiile de asigurări sociale

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJPF) anunţă că, potrivit prevederilor legale, contribuabilii pot opta pentru comunicarea prin mijloace electronice. Potrivit AJFP, în acest sens, pe site-ul Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro, este disponibil Serviciul „Spaţiu privat virtual” (SPV), pe care contribuabilii pot să se informeze asupra obligaţiilor fiscale de achitat. Astfel, la începutul lunii octombrie 2017, „înrolaţi” în SPV erau 2.798 de utilizatori din raza de administrare a AJFP Suceava, persoane juridice, persoane fizice, cât şi alte entităţi. „Pagina web oferă facilitatea descărcării deciziilor de impunere, începând încă din anul 2013. De asemenea, puteţi verifica dacă angajatorul dumneavoastră declară contribuţiile de asigurări sociale” se arată într-o informare a AJFP.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice face cunoscut că Serviciul „Spaţiu privat virtual” oferă persoanelor fizice care nu deţin un certificat digital calificat posibilitatea de a depune, printr-un canal securizat, declaraţia privind veniturile realizate din România „D 200”. Pentru a transmite simplu şi rapid declaraţia „D 200” electronic, prin intermediul „Spaţiului privat virtual”, pot fi vizualizate şi instrucţiunile de completare.

Unul dintre obiectivele specifice ale Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală în strategia de îmbunătăţire a relaţiilor dintre contribuabili şi autoritatea fiscală este acordarea de servicii la distanţă. Astfel, prin OUG nr. 40/2014 şi a OMFP nr. 1154/2014 s-a stabilit cadrul legal pentru aceste servicii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: