„Toate deciziile în zona administrativă nu sunt luate de oameni cu viziune, ci de ţuţeri de partid care se pricep la toate şi de fapt nu se pricep la nimic”

Sistemul decizional în România se bazează pe ţuţeri de partid, oameni care se pricep la toate şi de fapt la nimic, ceea ce duce la stagnare, a apreciat în emisiunea Exclusiv 90 de minute sociologul şi politologul sucevean dr. Adrian Botezatu.

Potrivit acestuia, prin politizarea excesivă a administraţiei de stat în România, s-au creat două-trei mari grupări de partide care au o armată de activişti de partid în spate.

El a arătat că aceşti activişti de partid, în general, nu sunt foarte realizaţi profesional, adică nu au o profesie în spate în care să fi performat.

„Sunt oameni buni la toate şi de fapt care nu sunt buni la nimic. De fapt, ţuţerul de partid a înlocuit specialistul. Atunci toate deciziile în zona administrativă nu sunt luate de oameni cu viziune, oameni pregătiţi, ci de ţuţeri de partid” a spus Adrian Botezatu.

El a amintit că se vede şi în ofertele electorale ale partidelor faptul că nu au folosit specialişti.

 „În campania electorală, marea majoritate a ofertelor electorale nu sunt rodul unor echipe de specialişti care să fundamenteze foarte corect problematica unei comunităţi, ci e un fel de concurs «Ce spun 100 de români» , pun elemente absolut fantasmagorice şi cu astea se defilează înainte”, a explicat politologul.

El a exemplificat cu situaţia din municipiul Suceava unde se vede că nu se lucrează cu arhitecţi. „În municipiul Suceava nu se lucrează cu arhitecţi. Asta se vede. În momentul în care apelezi la specialişti pe diverse domenii rezultatele se văd. Când te pricepi la toate şi de fapt la nimic, lucrurile stagnează” a spus Adrian Botezatu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: