Se caută soluţii pentru ca, la deszăpezire, iarba şi arbuştii să nu fie afectate

> Putem să intervenim chiar manual sau să protejăm vegetaţia cu folie, e de părere primarul Ion Lungu

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, care a inspectat, ieri, utilajele de deszăpezire pregătite de firma Diasil pentru această iarnă, a spus că o problemă rezultată în urma acţiunii de deszăpezire este că se afectează vegetaţia din cauza substanţelor folosite pentru combaterea lunecuşului.

„Avem o problemă cu vegetaţia, cu iarba, cu arbuştii care sunt pe marginea şoselei” a spus primarul, care a adăugat că, din păcate, şi în acest an mulţi arbuşti s-au uscat, de asemenea fiind afectată iarba.

„Trebuie să încercăm ca în anumite zone, în principal în zona centrală, (…) dar şi în alte zone din oraş, să intervenim chiar manual la deszăpezire” a spus Lungu. El a menţionat că a avut discuţii cu direcţia de specialitate din Primărie, coordonată de viceprimarul Lucian Harşovschi, şi că se vor găsi soluţii împreună cu cei de la Direcţia Domeniului Public.

Lungu a arătat că se va încerca protejarea vegetaţiei, probabil cu folii, astfel încât să nu fie afectat foarte mult spaţiul verde.

„Pe timp de iarnă prinde bine când deszăpezim, se dezgheaţă trotuarele, dar în primăvară ne dăm seama că multe din spaţiile verzi sunt afectate de aceste soluţii folosite peste iarnă. Sigur, încă nu s-a găsit formula miraculoasă. Soluţia clasică de deszăpezire în România este cu sare şi cu nisip şi consider că este eficientă. Dar şi cu soluţii aduse din străinătate, din Occident, tot aşa am avut de suferit cu spaţiile verzi” a mai declarat Ion Lungu.

Primarul a ţinut să sublinieze că se încearcă găsirea unei soluţii spre a fi protejate spaţiile verzi, dar şi să se poată asigura o deszăpezire şi o intervenţie la îngheţ eficiente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: