O stafie bântuie prin Palatul Kiseleff

Şi, ca orice stafie, trebuie să provoace vâlvă, teamă, ceea ce nu e posibil fără scenarii fantasmagorice. Stafia a fost readusă în prim-planul mediatic de liderii majorităţii de guvernământ şi propagată prin vuvuzelele lor din presă şi televiziuni. Au nevoie să dea vina nereuşitelor pe un duşman înspăimântător, unul necunoscut, ascuns, odios chiar, acţionând împreună cu un străin, evreu (Soros), ca astfel să distragă atenţia de la eşecul celei de-a doua guvernări după ce pe prima şi-au îngropat-o ei înşişi de vie numai.

În fapt, Securitatea ca instituţie şi-a dat duhul în zilele revoluţiei din 1989, iar ofiţerii temutului serviciu s-au pitit pe unde-şi pregătiseră din vreme, beneficiind, contra loialităţii şi a serviciilor efectuate, de protecţia noului regim Iliescu. Fireşte că au primit şi sarcini: să se afle mereu în slujba noii puteri politice să nu pună alţii „străini de cauză” mâna pe ea, să alcătuiască noua clasă a capitaliştilor autohtoni pentru a nu deveni noi cică servitorii imperialiştilor, să pună bazele unei industrii româneşti moderne, dar a lor, să ţină în frâu economia şi instituţiile statului, să se facă membri marcanţi ai partidelor de opoziţie şi ai organizaţiilor civile…

Normal(?) că îşi continuă şi azi activitatea foarte conştiincios fiecare la locul lui, dar haide să recunoaştem fără dram de cinism şi manipulare că nimeni niciodată nu a reuşit să le schimbe statu-quo-ul fesenisto-iliescian pe care l-au păstrat şi îl păstrează cu sfinţenie. Aşadar despre ce vorbim, domnilor pesedişti? Nu cumva ne referim la ai noştri ca şi cum ar fi ai lor, manipulând de râd şi pruncii?

Tocmai de aceea, ca să se piardă urma compromişilor securişti şi să le servească mai bine interesul, au rebotezat-o „noua securitate” şi au pus-o în slujba cică a „binomului”, a „sistemului”, a DNA-ului, a lui Iohannis şi a duşmanilor străini. Au făcut-o pentru a putea băga în aceeaşi oală alături de „bătrânii securişti” şi pe actualii lucrători ai SRI conduşi până mai deunăzi de generalul Florian Coldea, pe procurorii, jurnaliştii şi pe politicienii incontrolabili, toţi numiţi ofiţeri sub acoperire.

Scopul? Ca să aibă asupra cui arăta cu degetul de fiecare dată când le ies la iveală nefăcutele, adică jaful şi corupţia, iar poporenii să creadă că dosarele penale ale vârfurilor lor politice sunt făcute la comandă de mai sus zişii securişti, ca şi cum ei toţi sunt curaţi ca lacrima. Şi atunci de ce mare parte din bugetul guvernamental dispare în neant şi averea lor creşte proporţional? Iar poporenii devin tot mai săraci?

Şi iaca aşa ne-am procopsit acum cu o armată de pesedişti viteji care „se luptă” din greu, zi şi noapte, prin studiouri TV, cu noii securişti şi cu ofiţerii lor sub acoperire, că nu mai ştie cetăţeanul de rând de partea cui sunt adevărul şi dreptatea. Au uitat de buna guvernare, de gogoşile din campanie. În cârca noilor securişti sunt puse toate nerealizările guvernului şi ale coaliţiei de guvernământ: binomul vinde ţara străinilor, făcând din România o colonie, sistemul vrea să le fure votul din 2016 ca să le şterpelească guvernarea, Iohannis le pune piedici ca să nu le reuşească nimic, iar DNA şi ambasadorii străini le fac dosare penale ca să schimbe rezultatul alegerilor şi să pună pe cine vor la conducerea ţării în locul aleşilor, toţi politicieni integri, mari iubitori de „români”, mari patrioţi.

Toţi „luptătorii” aceştia sunt însufleţiţi de idealuri măreţe şi nobile, numai că toţi au o problemă de rezolvat cu Justiţia, de aceea toţi luptă pentru eliberarea „românilor” din sclavia DNA şi a Codruţei Kovesi. Din pricina lor nu merg treburile în România!

În ultima vreme li s-au alăturat noilor securişti străinii, ambasadorii statelor din UE şi NATO, miliardarul evreu Soros, multinaţionalele şi băncile străine care „sug sângele poporului” şi din pricina cărora „Ţara noastră” nu se poate dezvolta. Deci nu din pricina corupţiei şi a furtului a 28-40% din bugetul naţional! Însă nimeni nu poate explica de ce multinaţionalele lucrează pe profit, iar toate întreprinderile de stat între care CFR, TAROM…, toate gestionate de „ai noştri”, pe pierderi. Şi ce pierderi!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: