La Gura Humorului, în curând

O nouă ediţie a „Memorialului David Hrimiuc”

Concursul internaţional de matematică „Memorialul David Hrimiuc”, desfăşurat anual la Şcoala Gimnazială Nr.1 Gura Humorului, se află, în zilele de 18 şi 19 noiembrie, la cea de-a XIV-a ediţie. Prin acest concurs organizatorii îi invită pe elevi să intre în jocul cu matematica, să îşi pună la încercare intuiţia, perspicacitatea, creativitatea, puterea de concentrare, rapiditatea în gândire, spiritul practic. Concursul se adresează elevilor din clasele III-VIII din dorinţa de a-i acomoda pe aceştia cu competiţiile, de a le crea o atmosferă de concurs care să-i ambiţioneze pentru viitor.

Concursul internaţional de matematică „Memorialul David Hrimiuc” oferă elevilor posibilitatea de a-şi verifica cunoştinţele pe etape de parcurgere a materiei în vederea obţinerii unor rezultate bune la viitoarele concursuri, examene şi competiţii. O astfel de evaluare periodică asigură o asimilare constantă a materiei, precum şi o dezvoltare de competenţe la un nivel corespunzător pentru fiecare elev; astfel se poate realiza un prim pas în evaluarea continuă dintr-o sursă exterioară şcolii prin care elevul îşi poate afla gradul de asimilare a cunoştinţelor şi a deprinderilor, neînlocuind evaluările de la clasă, examenele şcolare sau alte activităţi didactice. Credem cu tărie că cel mai important instrument de dezvoltare este (auto)evaluarea permanentă, modul în care se lucrează cu informaţiile acumulate, corelarea lor şi mai apoi transformarea acestora în competenţe specifice.

Obiectivele urmărite în cadrul proiectului Concursul internaţional de matematică „Memorialul David Hrimiuc” sunt: verificarea periodică, corelată cu stadiul de pregătire din anul şcolar a cunoştinţelor, abilităţilor şi deprinderilor necesare formării competenţelor-cheie; structurarea informaţiilor şi a cunoştinţelor; ridicarea nivelului de performanţă şcolară a elevilor prin conştientizarea necesităţii demersului individual de pregătire; formarea spiritului competitiv al elevilor şi a disponibilităţii de a lega relaţii de colaborare şi competiţie cu colegi din alte şcoli, pe un domeniu didactic specific şi facilitarea colaborării şi a schimbului de experienţă între profesorii de matematică.

Motivaţi şi de ceea ce a reprezentat pentru noi toţi domnul profesor David Hrimiuc, decedat prematur, catedra de matematică de la Şcoala Nr.1 Gura Humorului a hotărât împreună cu IŞJ Suceava înfiinţarea acestui concurs. Conceput iniţial de nivel judeţean, în anul 2004/2005, concursul a devenit începând cu ediţia din 2011/2012 internaţional, la acest concurs participând şi echipaje din Ucraina şi Republica Moldova. Până în prezent, la cele 14 ediţii, au trecut porţile Şcolii Gimnaziale Nr.1 peste 3.000 elevi, din 40 de şcoli. În anul 2016 preşedintele de onoare a fost conf. univ. dr. Andrei Braicov de la Universitatea de Stat din Tiraspol – Facultatea de Fizică şi Matematică iar preşedinte al concursului a fost conf. univ. dr. Lenuţa Alboaie de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi – Facultatea de Informatică.

 Concursul se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia cultural-ştiinţifică şi profesională „CCD Bucovina”, IŞJ Suceava, SSMR filiala Suceava, Primăria oraşului Gura Humorului, Universitatea de Stat din Tiraspol – Facultatea de Fizică şi Matematică, Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi – Facultatea de Informatică. Până acum la concurs au fost premiaţi în jur de 30% dintre participanţi.

Concursul se va desfăşura în conformitate cu Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursurilor interşcolare. (Director, prof. SINOCICU SENORICA)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: