Miracolul naturii

Îngroziţi zilnic, dar chiar în fiecare zi, de unele ştiri prezentate, prin natura profesiei lor, de jurnalişti la programele de ştiri, prin posturile de televiziune, în toată mass-media, cum să nu-ţi vibreze toate fibrele fiinţei la ce e frumos din viaţă? Alăturaţi, dacă aveţi destulă tărie sufletească, stimaţi cititori, oamenii arşi de vii, alţii cu greu descarceraţi, rămaşi infirmi în urma accidentelor de circulaţie sau din propria lor neatenţie, la această fotografie făcută de mine la început de noiembrie când natura devenise la noi, nu numai la Izvoarele Sucevei – dominată de vântul rece, de frig şi de primele fulguieli… O oscilaţie între agonie şi extaz. O comparaţie care devine un balsam pentru a compensa (cu tot ce au mai frumos miracolele naturii) groaza ce ne cuprinde comentând respectivele ştiri.

Şi a nu se uita curcubeul ivit în plină toamnă, berzele ce nu-şi părăsesc cuibul chiar şi pe gerul aspru, acoperite cu omăt, cu speranţa naşterii puişorilor! (DECEBAL ALEXANDRU SEUL)

www.romanidecentenar.ro
Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: