Gheorghe Aldea demisionează din CL Fălticeni

> Surse convergente dau ca sigură numirea sa la şefia APM Suceava

 Gheorghe Aldea, consilier local ALDE în Consiliul Local Fălticeni, a demisionat luni din funcţie din motive personale.

Aldea, care este şi preşedintele Organizaţiei Municipale ALDE Fălticeni, a fost candidatul partidului pentru funcţia de primar al oraşului şi a confirmat pentru NewsBucovina demisia, însă a refuzat să spună care sunt motivele care stau în spatele gestului său.

Demisia din Consiliul Local ar fi primul pas în demersul fostului consilier local în vederea dobândirii funcţiei de director al APM Suceava, conform unor surse convergente.

În locul lui Aldea, în deliberativul fălticenean va intra Ionică Constantin, 60 de ani, numărul trei pe lista de consilieri ALDE la alegerile din 2016.

 Ec. Gheorghe Aldea a fost consilier PD în mandatul 2000-2004 şi viceprimar al municipiului Fălticeni din perioada 2008-2014, în 2012 echipa USL Gheorghe Cătălin Coman – primar şi Gheorghe Aldea viceprimar câştigând detaşat alegerile. După ruperea USL, pe 27 noiembrie 2014, Aldea a fost debarcat de la cârma primăriei, locul lui fiind luat de actualul viceprimar, ing. Constantin Bulaicon.

La începutul anului 2016, Gheorghe Aldea pornea în cursa pentru câştigarea fotoliului de primar în calitate de preşedinte şi reprezentant al liberalilor. Apele s-au tulburat în urbea de pe Şomuz în luna februarie, iar Aldea şi-a pierdut nu doar statutul de candidat, ci şi pe cel de copreşedinte al PNL. Pr. Liviu Mihăilă a fost validat drept candidat PNL la Primăria Fălticeni, înlocuindu-l pe ec. Aldea, iar fălticenenii, prin votul lor, au împărţit frăţeşte mandatele în Consiliul Local pentru opoziţie, două PNL şi două ALDE (până acum ALDE fiind partid de opoziţie în CL Fălticeni), PSD având 15 mandate. În 2016, prof. Gheorghe Cătălin Coman, candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Fălticeni, a câştigat detaşat alegerile locale, cu 8.967 de voturi (76,73%), candidatul PNL Vasile-Liviu Mihăilă a obţinut 973 de voturi (8,33%), iar Gheorghe Aldea, reprezentantul ALDE a primit 947 de voturi (8,10%). (N.B., A.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: