Caravana „Referendum pentru România“ a ajuns şi în Suceava

Coaliţia pentru Familie a dat startul circuitului naţional de caravane „Referendum pentru România”.

Joi, 9 noiembrie, Caravana Coaliţiei pentru Familie a poposit şi în Suceava, oraşul nostru fiind, după Buzău, Focșani, Vaslui, Iaşi, Botoşani, al şaselea dintr-un lung şir de oraşe din ţară care se află pe harta Caravanei.

Membrii Caravanei au împărţit fluturaşi şi au răspuns la întrebările sucevenilor privitoare la importanţa acţiunii de revizuire a Constituţiei şi la stadiul actual al acestui demers.

În primăvara anului 2016, peste 120.000 de cetăţeni ai judeţului Suceava au fost în rândul celor 3 milioane de români care au semnat pentru organizarea unui referendum destinat stabilirii unei definiţii mai clare a căsătoriei în Constituţia României.

 După mai mult de un an şi jumătate, într-o totală indiferenţă faţă de voinţa propriilor cetăţeni, parlamentarii români nu au reuşit încă să finalizeze procesul legislativ necesar declanşării referendumului.

Reamintim că legea de modificare a Constituţiei a fost adoptată de Camera Deputaţilor abia în primăvara anului 2017, iar aşteptările românilor erau ca votul final din Senat, precum şi organizarea referendumului, să aibă loc în această toamnă, fapt care nu s-a mai întâmplat.

Comitetele locale din Suceava ale Coaliţiei pentru Familie şi Platformei civice „Împreună” îşi exprimă speranţa că partidele politice din Parlament vor respecta dreptul democratic la iniţiativă a celor 3 milioane de români şi vor finaliza întregul proces legislativ necesar, astfel încât în primăvara anului 2018 să poată fi organizat referendumul de revizuire a Constituţiei. (M.M.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: