Băişanu:

BPN al ALDE va susţine asigurarea de fonduri pentru proiecte mari de infrastructură rutieră în zona Moldovei

> Ele au în vedere autostrada A8, drumul expres Siret – Paşcani, modernizarea drumului Roman – Suceava, finalizarea DN 18, inclusiv şoseaua de centură a Sucevei

Vicepreşedintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băişanu, a declarat, vineri, că Biroul Politic Naţional al ALDE a decis ca la legea bugetului pentru anul 2018 să susţină includerea fondurilor necesare pentru autostrada A8 Iaşi – Tg. Mureş, pentru drumul expres Siret – Suceava – Paşcani, pentru modernizarea şi lărgirea drumului Roman – Suceava – Siret, pentru finalizarea modernizării DN 18, dar şi pentru şoseaua de centură a Sucevei şi şoseaua ocolitoare a municipiului Rădăuţi.

Potrivit lui, ALDE a decis în Biroul Politic Naţional că zona Moldovei trebuie să fie avută în vedere pentru realizarea de investiţii în infrastructura rutieră.

„În infrastructură rutieră zona Moldovei stă cel mai prost. Nu are nicio autostradă, niciun drum expres, nu are nimic” a spus deputatul sucevean.

El a menţionat că decizia ALDE a fost adoptată după ce doi vicepreşedinţi ai partidului, Alexandru Băişanu şi Varujan Vosganian, au prezentat necesitatea finanţării de investiţii serioase în infrastructura acestei zone.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a menţionat că va susţine să fie asigurată finanţarea în bugetul anului viitor pentru aceste investiţii.

„Eu, ca vicepreşedinte al Comisiei de Transporturi a Camerei Deputaţilor, am chemat deja ministrul pentru a discuta despre bugetul Ministerului Transporturilor. Ştie ce are de făcut. Vom discuta împreună bugetul Ministerului Transporturilor şi unde anume să încercăm să trimitem bani” a mai spus Alexandru Băişanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: