Un lup stilizat, logoul preşedinţiei României la Consiliul UE

 Ioan Nicolae Dobrinescu, elev al Colegiului Naţional „I.L Caragiale” din Capitală, a câştigat concursul privind desemnarea logoului preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene din 2019, cu un desen care reprezintă un lup stilizat.

La ceremonia de desemnare a câştigătorului, care a avut loc ieri, la Colegiul „I.L Caragiale”, au fost prezenţi ministrul Educaţiei, Liviu Pop, şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu. Potrivit Agerpres, în opinia ministrului Liviu Pop desemnarea acestui logo reprezintă un semnal puternic pentru şcoala românească. „România este câştigătoare în urma acestui demers” a afirmat ministrul Educaţiei.

Elevul Ioan Nicolae Dobrinescu a arătat că logoul a fost făcut „din tot sufletul”.

„Din păcate, am remarcat cu tristeţe cum oameni care nu mă cunosc au scris lucruri nepotrivite despre mine şi m-au denigrat pentru desen. Un logo făcut din tot sufletul. Pentru mine, Uniunea Europeană trebuie să fie sigură pe sine, puternică. Da, ca un lup. Un lup care, din ce am învăţat la Istorie, este prezent în toate culturile europene. Tot la şcoală am învăţat că România are cea mai mare populaţie de lupi din Europa. Eu sunt bucuros că protejăm natura. Şi cred că trebuie spus Europei acest lucru” a menţionat elevul.

La concurs s-au înscris peste 200 de participanţi, în finală au rămas 19, dintre care cinci au fost desemnaţi câştigători ai două premii speciale şi ai locurilor I, II şi III. Desemnarea câştigătorilor s-a făcut prin decizia juriului în procent de 50% şi a voturilor de pe reţelele de socializare – 50%.

Câştigătorul a fost premiat cu 3.000 de euro şi o vizită la Bruxelles.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: