Cel mai modern vagon al CFR a ajuns la Suceava

Cel mai modern vagon din România, cu scaune ergonomice, aer condiţionat, mochetă, internet, radio şi tv, a ajuns, ieri, în gara CFR Suceava din Burdujeni. Vagonul modernizat după toate regulile Uniunii Europene circulă între 6 şi 11 noiembrie pe ruta Bucureşti – Suceava şi retur.

În Gara Burdujeni s-a desfăşurat ieri lansarea locală a campaniei #SePoate, un demers al Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane (FNRMCV), cea mai mare federaţie sindicală din CFR, ce are ca scop atragerea atenţiei cu privire la necesitatea modernizării transportului feroviar.

La eveniment au participat reprezentanţi ai CFR, vicepreşedintele FNRMCV, Dan Jucan, secretarul general FNRMCV, Viorel Istrate, directorul regionalei CFR Iaşi, Radu Pipa, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor locale, care au semnat petiţia din cadrul campaniei, între care preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreşedintele CJ Viorel Seredenciuc, viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi, consilierul local Angela Zarojanu şi directorul Teatrului Municipal „Matei Vişniec”, Carmen Veronica Steiciuc.

„Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane a lansat în această toamnă, în data de 18 septembrie, campania naţionala #SePoate, prin care atragem atenţia asupra condiţiilor precare în care a ajuns calea ferată din România. Acest demers este unic, prin manifestarea sa, în mişcarea sindicală din România” a precizat vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane, Dan Jucan.

El a mai spus că obiectivul campaniei este strângerea a peste două milioane de semnături care să susţină o petiţie online pentru introducerea în „Proiectul de ţară”, iniţiat de preşedintele României, Klaus Iohannis, necesitatea investiţiilor obligatorii în calea ferată şi în toată infrastructura de transport a României.

Reamintim, campania se desfăşoară atât în mediul on-line, cât şi în cel offline, în mediul virtual fiind disponibilă petiţia deschisă pe adresa Petitieonline/sepoate.

Jucan a menţionat că pentru această campanie CFR a pus la dispoziţia federaţiei sindicale, cu titlu gratuit, un vagon de clasa a doua, modernizat în România, care va călători, câte o săptămână, către cele opt regionale CFR din ţară.

„Numai investind şi dezvoltând sistemul de cale ferată cu tot ce presupune el vom reuşi să creştem calitatea serviciilor şi să devenim competitori serioşi” a concluzionat Dan Jucan.

La rândul său, secretarul general FNRMCV, Viorel Istrate, a arătat că până în acest moment au fost strânse deja peste 600.000 de semnături, ceea ce demonstrează că românii sunt interesaţi să beneficieze de un sistem de transport modern.

Istrate a mai spus că pentru îndeplinirea obiectivului FNRMCV s-a adresat tuturor reprezentanţilor partidelor politice, cu scopul de a realiza un consens naţional pentru redresarea acestui sector extrem de important pentru economia naţională.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi-a exprimat susţinerea faţă de campania FNRMCV, arătând că sectorul feroviar din România este un că sector „Cenuşăreasă”, în care nu s-a investit şi în care trebuie investit de urgenţă.

„Avem o problemă extrem de serioasă din punctul acesta de vedere, nu cred că e suficientă această manifestare. Trebuie mult mai mult” a spus Flutur.

El a adăugat că trebuie să fie găsite soluţii astfel încât în cadrul discuţiilor pentru stabilirea bugetului pe anul viitor să intre şi investiţiile în sectorul feroviar.

Totodată, Gheorghe Flutur şi-a exprimat speranţa că vor fi găsite soluţii la nivel guvernamental şi pentru deschiderea rutei Suceava – Cernăuţi şi retur.

„Eu aş fi vrut să vin astăzi la Burdujeni în gară să anunţăm deschiderea trenului de la Suceava la Cernăuţi şi retur. Mă chinui de câteva luni şi văd că nu se rezolvă la nivel guvernamental această problemă. Îmi exprim speranţa că vom găsi soluţii, cei din Ucraina aşteaptă deschiderea acestei rute” a mai spus Flutur.

După ce a vizitat vagonul modernizat, preşedintele CJ Suceava i-a felicitat pe reprezentanţii FNRMCV pentru demersul iniţiat, arătând că această campanie este şi „o palmă pentru guvernanţi”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: