Prin „Start Up 4 Diaspora”

Câte 40.000 de euro pentru fiecare sucevean care se întoarce din străinătate şi îşi înfiinţează o afacere

>„Ne dorim din tot sufletul să se întoarcă, să-şi deschidă o afacere pentru familiile lor, şi cred că aceasta este o posibilitate” a spus Liliana Agheorghicesei >„Noi vom fi alături de ei, prin acţiuni de mentorat, consultanţă şi monitorizare, până la finalizarea proiectului” a precizat Iulian Cazacu, preşedintele „Smart” >„Speram să aducem acasă cât mai mulţi tineri, să înfiinţeze o afacere şi să contribuie la un viitor mai bun pentru noi toţi” a apus Claudia Tufiş, preşedinte LSRS

 Ieri, la Muzeul Bucovinei, Centrul de Dezvoltare „Smart”, în colaborare cu Patronatul Judeţean al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Liga Studenţilor Români din Străinătate a lansat, în Suceava, proiectul „Start Up 4 Diaspora”. Iulian Cazacu, preşedintele „Smart”, a declarat că proiectul este dedicat românilor din diaspora, având o finanţare de 40.000 de euro pentru fiecare beneficiar, iar rezultatele vor fi aşteptate şi monitorizate pe durata a 3 ani.

„Astăzi avem o sesiune de informare, de lansare a proiectului şi a site-ului. Finanţările se vor acorda în urma unui concurs de planuri de afaceri, iar noi vom fi alături de ei, prin acţiuni de mentorat, consultanţă şi monitorizare, până la finalizarea proiectului” a precizat Iulian Cazacu.

Claudia Tufiş, preşedintele Ligii Studenţilor Români din Străinătate, a arătat că organizaţia pe care o conduce vizează, preponderent, activităţile tinerilor care pleacă din ţară, pentru a-şi efectua studiile în state UE, dar nu numai. „Încercăm să-i aducem acasă, ulterior, pentru un aport la dezvoltarea naţională, prin proiectele pe care le desfăşurăm pe plan intern. Speram ca, prin acest proiect, să reuşim să aducem pe cât mai mulţi dintre aceşti tineri, să înfiinţeze o afacere şi să contribuie la un viitor mai bun pentru noi toţi” a apus Claudia Tufiş.

Liliana Agheorghicesei, preşedintele Patronatul Judeţean al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici şi Mijlocii Suceava, a arătat că proiectul este unul deosebit de interesant, acesta focalizându-se, în principal, pe regiunea de dezvoltare nord-est. „În ultima perioadă suntem parteneri cu organizaţii mai mari, mai puternice, important fiind să aducem, în Suceava, fonduri destinate concetăţenilor noştri care au plecat peste graniţe. Ne dorim din tot sufletul să se întoarcă, să-şi deschidă o afacere pentru familiile lor, şi cred că aceasta este o posibilitate. Evident, suma de 40.000 de euro nu este una fantastic, dar pentru un început, pentru un start up, reprezintă o oportunitate” a explicat Liliana Agheorghicesei.

Obiectivul major al Proiectului „Start Up 4 Diaspora” este promovarea, susţinerea şi dezvoltarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu, în rândul persoanelor fizice din diaspora, prin susţinerea înfiinţării de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană din regiunile de dezvoltare nord-est, sud-est şi sud-Muntenia. Grupul ţintă este format din 200 de persoane, câştigătoare urmând a fi 24 de planuri de afaceri, subvenţionate cu câte 178.120 de lei fiecare şi care vor genera câte de două locuri de muncă de afacere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: