În primele 9 luni ale anului

Peste 5.000 de suceveni au cerut carduri europene de asigurări de sănătate

> Cardul este eliberat de CAS persoanelor asigurate în România, dar care au şedere temporară într-un stat membru al UE

În primele 3 trimestre ale lui 2017, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a eliberat 5.353 de carduri europene de asigurări de sănătate. Potrivit CAS, procedura are loc în baza Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, iar conform acesteia, de la 1 ianuarie 2007 persoanele asigurate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România au dreptul – atunci când se deplasează pentru şedere temporară într-un stat membru al Uniunii Europene – la cardul european de asigurări sociale de sănătate.

Pe de altă parte, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava face cunoscut că în cele dintâi 9 luni ale anului, în urma aplicării regulamentelor din domeniu ale Consiliului European, referitoare la coordonarea sistemelor de securitate, a eliberat – la cererea asiguraţilor sau a instituţiilor competente din statele membre ale Uniunii Europene – 681 de formulare europene, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016.

Nu în cele din urmă, CAS Suceava continuă acţiunea de distribuire a cardurilor naţionale de sănătate. În intervalul ianuarie-septembrie, persoanelor care le-au solicitat le-au fost eliberate 515 de asemenea documente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: