Incendiu de proporţii înregistrat ieri dimineaţă în centrul comunei Vama

> Un restaurant, un magazin şi etajul unei case de locuit s-au transformat în scrum > Flăcările violente au pornit din bucătăria restaurantului

 Un adevărat pârjol a cuprins ieri dimineaţă mai multe clădiri din centrul comunei Vama. Flăcările violente au fost observate aproape de ora 4, iar la faţa locului s-au deplasat de urgenţă militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, în ajutorul cărora au sărit şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă Frasin şi Vatra Moldoviţei. În total, şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi echipajele aferente s-au luptat aproape 6 ore cu incendiul. Alături de aceştia a fost prezentă şi o ambulanţă SMURD.

Potrivit declaraţiilor oferite de plt.adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, „la sosirea echipajelor, ardeau o clădire corp comun ce îngloba un restaurant şi un magazin mixt, precum şi acoperişul unei case de locuit, construcţie formată din parter şi etaj, aflată în imediata apropiere, cu pericol de propagare al flăcărilor către vecinătăţi”.

În ciuda intervenţiei susţinute a pompierilor, focul a distrus tot ce a găsit în cale. Au ars bucătăria restaurantului pe aproximativ 25 mp, sala de mese pe 100 mp, plafonul din lemn pe 160 mp, acoperişul clădirii pe o suprafaţă de 250 mp, elemente de mobilier, tâmplărie din PVC, materiale textile, electrocasnice şi aparate de gătit. Totodată, flăcările au degradat pereţii clădirii, instalaţia electrică, aparatură electrocasnică, veselă, mobilier şi marfă din magazinul mixt, acoperişul şi plafonul unei anexe pe o suprafaţă de 25 mp, patru lăzi frigorifice şi şase vitrine frigorifice pentru băuturi. În ce priveşte casa de locuit, au ars acoperişul acesteia pe 100 mp şi plafonul pe 50 mp, pereţii şi tavanul etajului, instalaţia electrică a etajului, aparatură electrocasnică şi obiecte de mobilier, materiale textile şi o parte din faţada locuinţei. Cercetările efectuate ulterior au condus către ideea că tot necazul a pornit din bucătăria restaurantului, cauza probabilă fiind efectul termic al curentului electric, generat de aparatele de gătit lăsate sub tensiune. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, dar pagubele materiale sunt greu de estimat la o primă evaluare. Pompierii au reuşit totuşi să salveze parterul casei de locuit şi anexele gospodăreşti.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: