Cu lucrări inspirate de Mănăstirea Suceviţa

Expoziţia „Culorile Bucovinei” a fost vernisată la Paris

> La vernisaj au luat parte ministrul Educaţiei, Liviu Pop, deputatul Cătălin Nechifor şi reprezentanţi ai UNESCO din mai multe ţări

Expoziţia „Culorile Bucovinei” a fost vernisată joi seara, la Paris, la Institutul Cultural Român (ICR), în perioada desfăşurării Conferinţei generale a UNESCO, în prezenţa ministrului Educaţiei, Liviu Pop, a deputatului de Suceava Cătălin Nechifor şi a unor reprezentanţi ai UNESCO din mai multe ţări.

„Culorile Bucovinei” este o expoziţie de artă contemporană care prezintă lucrările a 42 de artişti din 13 ţări, inspiraţi de Mănăstirea Suceviţa, fiind prezentată de Centrul European Cultural şi de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Art&Heritage.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a spus la vernisaj că Moldova s-a născut atunci când vecini din satul unde el s-a născut au plecat la est de Carpaţi şi că pentru el Maramureş şi Bucovina înseamnă „acasă”.

Pop a menţionat că MEN încurajează astfel de evenimente şi că este un partener pentru asemenea acţiuni, lăsându-l pe Cătălin Nechifor să explice mai multe despre „culorile Bucovinei”.

„Avem valori extraordinare în România şi vă invit pe toţi pentru că aveţi ce vedea în România” a spus Pop.

Nechifor a declarat că salută organizarea acestei expoziţii în care sunt prezentate culorile Bucovinei, o regiune cu monumente incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

El a arătat că atât Bucovina, cât şi Maramureş, de unde provine ministrul Educaţiei, situate în nordul României, au o mare bogăţie culturală, menţionând, aşa cum amintise Liviu Pop, că viaţa medievală a Moldovei a început cu descălecatul voievozilor din Maramureş.

Nechifor a ţinut să mulţumească organizatorilor că au inaugurat expoziţia concomitent cu desfăşurarea a celei de-a 39-a Conferinţe generale a UNESCO şi i-a invitat pe cei prezenţi la vernisaj să vină în Bucovina.

La eveniment au participat şi secretarii generali UNESCO din Andorra, Republica Moldova, Franţa, Georgia şi Malta.

De asemenea, la vernisaj a fost prezent dramaturgul rădăuţean Matei Vişniec.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, şi deputatul de Suceava Cătălin Nechifor participă la lucrările Conferinţei Generale a UNESCO de la Paris.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: