În condiţiile în care spaţiile verzi din municipiul Suceava s-au diminuat în ultimii 12 ani cu mult sub minimul stabilit de UE

Deputatul Emanuel Havrici se teme că dacă Parcul Şipote trece la Primărie ar putea fi transformat în spaţii pentru comerţ, de distracţii sau de locuit

Deputatul PSD de Suceava Emanuel Havrici a declarat, joi seara, în emisiunea „Exclusiv 90 de minute”, că municipiul Suceava are cu mult mai puţine spaţii verzi pe locuitor decât minimul stabilit de Uniunea Europeană şi se teme că dacă Parcul Şipote va fi transferat la Primărie, acesta ar putea fi transformat în spaţii pentru activităţi comerciale, de distracţii sau de locuit.

El a mai arătat că dacă municipalitatea va menţine destinaţia actuală a parcului Şipote şi va creşte astfel norma de spaţii verzi pe cap de locuitor, există riscul ca spaţii verzi din interiorul oraşului să dispară.

„Există o directivă europeană care prevede, pentru fiecare locuitor dintr-un municipiu, minimum de 2,5 mp să fie spaţii verzi. Acest lucru s-a întâmplat în Suceava, iar când a preluat Ion Lungu mandatul era peste 2,5 mp. Am discutat la Ministerul Mediului. Din nefericire, la ora actuală, municipiul Suceava are doar 1,9 mp de spaţii verzi pentru fiecare locuitor. Suntem sub această directivă europeană” a spus Havrici.

El a mai declarat că nu ştie care au fost motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie.

„Cum au fost repartizate aceste spaţii verzi, cine le-a concesionat, cum s-au închiriat, cum s-au redus în municipiul Suceava nu e o problemă care să mă privească, dar îi priveşte pe oamenii care locuiesc în Suceava” a spus deputatul.

El a adăugat că, fără să intre în detalii, poate spune că multe dintre aceste spaţii verzi au mers către domeniul comercial, pentru diverse interese.

„Un lucru este cert, a scăzut această suprafaţă” a subliniat Havrici.

Deputatul social-democrat a ţinut să menţioneze că parcul Şipote a fost înfiinţat ca o zonă de agrement şi, totodată, un spaţiu de oxigen pentru locuitorii Sucevei.

„Parcul Şipote, atunci când a fost înfiinţat, a fost gândit ca o zonă de agrement şi un spaţiu de oxigen pentru municipiul Suceava. El nu a fost gândit niciodată pentru a fi transformat într-un spaţiu comercial, într-un spaţiu de distracţii sau într-un spaţiu de joacă sau de locuit” a spus Havrici.

El a mai arătat că nu vede în proiectul de preluare a acestui parc ce gânduri are Primăria Suceava.

„Intrând drept spaţiu verde în Suceava, dă voie ca celorlalte spaţii verzi să li se dea alte destinaţii” a atras atenţia Havrici. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: