Procentul copiilor nevaccinaţi antirujeolic a scăzut semnificativ

>Niciun caz nou de rujeolă nu s-a mai înregistrat în judeţ din luna iunie

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, ieri, că în judeţul Suceava nu s-au mai înregistrat cazuri de rujeolă din luna iunie, subliniind că acest lucru se datorează scăderii semnificative a procentului copiilor nevaccinaţi antirujeolic.

Zorescu a spus că în cursul lunii august au fost vaccinaţi antirujeolic aproximativ 4.000 de copii, iar în septembrie, 1900 de copii.

Ea a apreciat mobilizarea personalului medico-sanitar din judeţ, precum şi a părinţilor, care au înţeles importanţa vaccinării antirujeolice a copiilor lor.

Medicul a spus că în cursul lunii noiembrie vor fi organizate instruiri cu medicii de familie în privinţa respectării procedurilor privind transportul şi păstrarea în condiţii corespunzătoare a dozelor de vaccin şi a asigurării lanţului de frig la nivelul cabinetelor medicale.

Zorescu a precizat că medicii de familie sunt obligaţi să anunţe DSP Suceava pentru a fi luate măsuri de preluare a dozelor de vaccin în cazul sistării furnizării curentului electric. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: