ATOP Suceava:

În judeţ este o acută criză de poliţişti

>Tinerii angajaţi nu au experienţă >În unele localităţi există fricţiuni între poliţişti şi primari

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Suceava a constatat mai multe deficienţe în judeţ în ceea ce priveşte activitatea de ordine şi linişte publică şi de asigurarea siguranţei cetăţenilor.

Potrivit raportului pe al treilea trimestru al acestui an, ATOP Suceava a constatat „o relaţie mai puţin constructivă” între organul poliţienesc şi unele primării, de exemplu la Salcea şi Vicovu de Sus, cu precizarea că la această dată au fost eliminate unele disfuncţionalităţi.

Sursa citată arată că la foarte multe posturi de poliţie nu sunt folosiţi indicatorii de performanţă minimali ca instrumente de lucru pentru prevenţie şi optimizare a resurselor umane şi materiale, în scopul eficientizării muncii organului poliţienesc.

„Se constată în continuare o lipsă acută de personal, nu sunt acoperite schimburile, la care se adaugă lipsa de experienţă a tinerilor angajaţi” se menţionează în raport.

Totodată, se subliniază că unele primării, precum cea de la Bosanci, au sistat organizarea pazei  (de unde vine şi explicaţia că după ora 15 grupuri de tineri vandalizează dotările de la şcoală).

„Un alt aspect semnalat în mai multe rânduri la postul de poliţie Vultureşti, Cajvana, este cel al asigurării unor minime solicitări, respectiv cauciucuri, baterii etc.” se arată în raport.

Mai mult, în majoritatea localităţilor, cetăţenii semnalează lipsa spaţiilor amenajate pentru staţionarea mijloacelor de transport în comun – cu atât mai grav cu cât vine anotimpul friguros –, marcajele şi trotuarele sunt o problemă deficitară la nivel de judeţ, iar în unele localităţi se constată lipsa iluminatului public pe anumite zone şi a sistemelor video de supraveghere, în special în zonele circulate mai intens, în timp ce la Udeşti nu sunt semnalizate trecerile de pietoni sau nu sunt efectuate marcajele. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: