Trei cetăţeni asiatici prinşi de poliţiştii de frontieră suceveni în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera

 > Ei au declarat că intenţionau să-şi caute de lucru în România

 Trei cetăţeni asiatici, cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani, care încercau să treacă ilegal frontiera în România pentru a-şi găsi un loc de muncă, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din cadrul Poliţiei de Frontieră din Siret.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, duminică, 29 octombrie a.c., în jurul orei 3.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Siret de la I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, trei persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcţia localităţii Văşcăuţi, la aproximativ 400 de metri faţă de linia de frontieră.

„Imediat, un echipaj mobil s-a deplasat în zonă şi a constatat că este vorba despre trei bărbaţi, cetăţeni străini, care nu aveau asupra lor documente de identitate, motiv pentru care au fost conduşi la sediul sectorului, pentru cercetări” a precizat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a arătat că cei trei bărbaţi au vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani şi sunt cetăţeni din Uzbekistan, Turkistan şi Republica Kârgâzstan.

Bărbaţii au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în România pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava a precizat că în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat. Conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: