Şase suceveni medaliaţi cu aur la campionate mondiale şi europene şi doi antrenori, premiaţi de CJ Suceava

Consiliul Judeţean Suceava a adoptat, luni, un proiect de hotărâre prin care au fost premiaţi în bani şase sportivi suceveni care au obţinut titluri mondiale şi europene la competiţii desfăşurate în acest an, iar doi antrenori au primit diplome din partea deliberativului sucevean.

Preşedintele Gheorghe Flutur a explicat că a propus premierea mai multor sportivi din judeţ, campioni mondiali şi europeni, titluri care au fost obţinute în acest an, urmând ca aceştia să primească 2000 de lei pentru obţinerea titlului mondial şi 1500 de lei pentru obţinerea titlului european.

Consilierul judeţean PSD Oana Pintilei a propus ca toţi sportivii să primească 2000 de lei pentru că s-au clasat pe primul loc, dar amendamentul nu a fost votat.

Gheorghe Flutur a explicat că şi el a considerat că aceşti sportivi meritorii ai judeţului ar trebui să primească mai mulţi bani, dar că sumele sunt acordate în funcţie de bugetul actual şi a mai spus că trebuie făcută şi diferenţa între un titlu mondial şi unul european.

Astfel, au fost premiaţi Gianina-Elena Beleagă şi Ionela-Livia Lehaci, pentru locul I la proba dublu vâsle feminin la Campionatul Mondial de Canotaj Seniori 2017, desfăşurat în Sarasota-Bradenton (SUA); Viviana-Iuliana Bejinariu, pentru locul I la proba 8+1 rame feminin, obţinut la Campionatul Mondial de Canotaj Seniori 2017, desfăşurat în Sarasota-Bradenton (SUA); Cosmin Pascari, pentru locul I obţinut la proba dublu rame masculin, la Campionatul Mondial de Canotaj Under-23, 2017, desfăşurat în Plovdiv (Bulgaria); Dorin-Andrei Rusu, pentru locul I la proba de 10.000 m pistă, obţinut la Campionatul European de Atletism U20, 2017, desfăşurat în Grosseto (Italia) şi Gabriel Bularda pentru locul I la proba de alergare montană, obţinut la Campionatul European de Alergare Montană, 2017, desfăşurat în Kamnik (Slovenia).

Totodată, au primit diplome antrenorii Ioan Despa de la CSM Suceava şi Cristian Prâsneac de la CSM Dorna Vatra Dornei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI