Pentru nivelul scăzut al investiţiilor

Salariaţii Consiliului Judeţean, ameninţaţi cu penalizări la salarii

 >„Este nevoie de o mobilizare a celor cu salarii mari şi care trebuie să aibă şi performanţă arată consilierul judeţean Mihai Grozavu, potrivit căruia diminuarea ar putea merge până 5% din salariu

>„Toate procedurile de achiziţii publice pornite acum pe secţiunea de dezvoltare, şi aflate în derulare, vor avea finalitate la sfârşitul anului” a evidenţiat Irina Vasilciuc, administratorul public al judeţului

 Consiliul Judeţean Suceava a aprobat ieri execuţia bugetară la 30 septembrie 2017, prilej cu care preşedintele Gheorghe Flutur a remarcat că la venituri realizările sunt de circa 90%, iar cheltuieli, de aproximativ 70%. Drept urmare, şeful administraţiei judeţean s-a simţit dator cu o explicaţie. „Nu s-au finalizat, fiind în curs o serie de investiţii, printre care şi reabilitarea sălii de şedinţe a Consiliului. La Spitalul Judeţean există mai multe şantiere la parcări, împrejmuire şi alte amenajări, lucrări care nu au fost decontate, de aceea gradul de realizare a cheltuielilor nu este prins în centralizator. Mai există, de asemenea, studiile de fezabilitate pentru care nu s-au făcut decontări, iar drept urmare apare această diferenţă” a spus şeful executivului judeţean.

Consilierul Mihai Grozavu (PSD), constatând gradul de execuţie redus la instituţiile subordonate Consiliului Judeţean, a propus un amendament. Astfel, alesul social-democrat a cerut ca „începând cu luna noiembrie să se întocmească grafice de recuperare a restanţelor la investiţiile prevăzute pentru anul 2017”, propunând ca „nerealizările să stea la baza reducerii retribuţiilor responsabililor personalului cu activitate în acest domeniu”. Diminuarea ar merge până la 5% din salariu, în funcţie de nivelul de performanţă minim de 80%, acesta fiind stabilit, potrivit consilierului, în conformitate cu gradul de încasare a veniturilor „care trebuie cheltuite”.

„Salariile au crescut, banii se consumă aproape toţi pentru funcţionare şi mai puţin pentru dezvoltare. Este nevoie de o mobilizare a celor cu salarii mari şi care trebuie să aibă şi performanţă” a punctat Mihai Grozavu.

„Nu ştiu ca, astăzi, să fie probleme majore care depind de salariaţi” arată Gheorghe Flutur

Preşedintele Consiliului Judeţean a pus în vedere că lucrurile nu trebuie înţelese greşit, întrucât realizarea respectivelor obiective de investiţii nu a depins strict de salariaţii cu aceste atribuţii. „Nu ştiu ca, astăzi, să fie probleme majore care depind de salariaţi. Există în derulare proceduri de achiziţie publică, iar acestea trebuie respectate. Avem noi grijă să ne întâlnim de zece ori pe zi, acolo unde depinde de salariaţii noştri şi nu se întâmplă ceva” a reliefat Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte, Irina Vasilciuc, administratorul public al judeţului, spune că în 2017 bugetul a fost aprobat cu întârziere, la fel ca în toată ţara, iar pe deasupra procedurile de achiziţii publice sunt extrem de minuţioase.

„Toate procedurile de achiziţii publice pornite acum pe secţiunea de dezvoltare şi aflate în derulare, vor avea finalitate la sfârşitul anului” a evidenţiat Irina Vasilciuc, menţionând că un impediment constă şi în aceea că ANAF invalidează documentaţii „fără motivaţii sau cu motivaţii”, care ţin inclusiv de inexistenţa Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţean, în forma actualizată. Amendamentul consilierului Mihai Grozavu nu a trecut de votul plenului deliberativului judeţean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: