Prefectura Suceava cere primăriilor să verifice starea tehnică a panourilor şi bannerelor publicitare

Subprefectul Silvia Boliacu a solicitat primăriilor din judeţ, printr-o adresă transmisă ieri, să verifice ca „starea tehnică” a tuturor panourilor publicitare şi a bannerelor de la nivelul unităţii administrativ-teritoriale „să respecte riguros condiţiile de autorizare”. Totodată, în adresa Prefecturii Suceava se menţionează că primarii vor lua „măsuri ferme pentru desfiinţarea urgentă a tuturor elementelor similare, neautorizate”.

Solicitarea vine în contextul fenomenelor meteorologice periculoase, vânt puternic, însoţit de precipitaţii, care au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute şi care, de altfel, se petrec destul de frecvent în judeţ.

Subprefectul Silvia Boliacu reaminteşte primarilor şi viceprimarilor din judeţ că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, au atribuţii în autorizarea lucrărilor de amplasare pe domeniul public a panourilor publicitare, a bannerelor etc., care presupun ancorarea la sol sau de alte elemente ale infrastructurii edilitare. Conform legislaţiei, acestea trebuie să respecte anumite condiţii: dimensiune, ancorare corespunzătoare, existenţa barbacanelor (găurilor) pentru vânt şi altele.

„Toate acţiunile de mai sus sunt menite a elimina riscurile potenţial generatoare de situaţii de urgenţă şi de a creşte siguranţa pietonilor şi a participanţilor la traficul rutier” a declarat Boliacu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI