Pierderea fiscală, diminuată cu 27 milioane lei de inspectorii AJFP Suceava

 >Aceştia au formulat inclusiv 17 sesizări penale, în cazul cărora prejudiciul însumează 23,28 milioane lei >În top se află construcţiile, cu 8 sesizări, urmate de exploatarea, prelucrarea lemnului – 5, sectorul agroalimentar – 3 şi transporturile – 1

 Inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava au avut, în primele 3 trimestre ale anului, 477 de acţiuni de control, în urma acestora fiind atrasă la bugetul statului o sumă suplimentară de 30,63 de milioane de lei. Controalele s-au lăsat cu amenzi 74.700 de lei, iar, pe de altă parte, în baza verificărilor făcute de către lucrătorii AJFP, în primele 9 luni, pierderea fiscală s-a diminuat cu 26,86 de milioane de lei. În perioada la care facem referire, inspectorii de specialitate au instituit 19 măsuri asigurătorii pentru 23,77 de milioane de lei şi au întocmit 17 sesizări penale, în cazul cărora prejudiciul însumează 23,28 de milioane de lei. Sesizările penale au fost formulate împotriva agenţilor economici care au ca obiect de activitate construcţiile (8 sesizări penale, pentru 11,53 de milioane de lei prejudiciu); exploatarea şi prelucrarea lemnului (5 sesizări penale pentru un prejudiciu care totalizează 3 milioane de lei); a operatorilor din transporturi (o sesizare penală cu pagube de 493.090 de lei). În sectorul agroalimentar, inspectorii fiscali suceveni au formulat 3 sesizări penale pentru un prejudiciu de 1,43 de milioane de lei. În primele 3 trimestre ale a anului 2017, la persoanele juridice au fost întreprinse 422 de acţiuni de control, dintre acestea 317 fiind inspecţii parţiale, 93 de controale inopinate şi 13 constatării la faţa locului. La contribuabilii persoane fizice s-au organizat 214 acţiuni de control, dintre care 78 de inspecţii fiscale generale, 112 inspecţii fiscale parţiale, 3 controale inopinate şi 22 de constatări la faţa locului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: