Val de şoferi fără permis descoperiţi în trafic la finele săptămânii trecute

> Unii dintre ei au încercat să fugă de poliţişti, dar au fost prinşi şi încătuşaţi, alţii au ales să recunoască fapta comisă

 Fără să le pese de faptul că reprezintă un real pericol atât pentru ei, cât mai ales pentru ceilalţi participanţi la traficul rutier, foarte mulţi suceveni, în majoritate tineri, au ales la finele săptămânii trecute să se suie la volanul unor maşini chiar dacă nu sunt deţinători de permise de conducere. Din fericire, o parte dintre aceştia au fost depistaţi de oamenii legii înainte de a se înregistra accidente grave care să conducă şi la pierderea de vieţi omeneşti, situaţii adesea întâlnite în astfel de cazuri. Odată prinşi, unii dintre şoferii teribilişti şi-au recunoscut fapta, iar alţii au încercat să fugă de poliţişti, fără să reuşească însă. Un participant la traficul rutier, din categoria prezentată, a fost tras pe dreapta de o patrulă din cadrul Postului de poliţie Muşeniţa pe DC 51, din localitate Baineţ. Şoferul, în vârstă de 20 de ani, din comuna Bilca, se plimba cu un autovehicul înmatriculat în străinătate chiar dacă nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie auto. Altul a fost dibuit de un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei pe DN 17, în localitatea Iacobeni. Este vorba despre un bărbat de 33 de ani, din oraşul staţiune, care este posesor de permis, dar care tocmai îi fusese reţinut pentru infracţiuni comise la regimul rutier şi nu avea voie să se suie din nou la volan. Şi oamenii legii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei l-au descoperit în trafic pe un tânăr de 24 de ani, din comuna Dolheşti, care se plimba fără nicio grijă cu maşina din dotare pe raza comunei Boroaia, chiar dacă nu are permis de conducere. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale ce urmează a fi soluţionate procedural.

 Urmăriri în trafic urmate de încătuşarea şoferilor fugari

 Tot la finele săptămânii trecute, poliţiştii suceveni au avut de furcă şi cu unii şoferi fugari. Este vorba despre o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti care, în timp acţiona pe DJ 290, din comuna Vereşti, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea vehiculului. Cursa nu a durat prea mult, acesta fiind blocat pe un drum comunal din localitate. Identificat de poliţişti ca fiind un localnic de 19 ani, tânărul a încercat să fugă, dar a fost repede prins, imobilizat şi încătuşat de poliţişti. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Aproape de miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, şi o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Cajvana a identificat pe DJ 178D, din localitate, un autoturism al cărui conducător auto a încercat să se sustragă controlului virând brusc pe o stradă lăturalnică, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea şi oprirea acestuia după circa 200 de metri. În urma verificărilor, conducătorul auto a fost identificat de poliţişti ca fiind un localnic de 18 ani, care nici el nu figurează în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere. Ambii tineri au însă acum câte un dosar penal întocmit pe numele lor pentru care vor trebui să răspundă.

 A încercat să păcălească poliţiştii cu un permis fals

Sâmbătă seara, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama a oprit pentru control, pe raza comunei Moldoviţa, un autoturism la volanul căruia se afla un localnic de 26 de ani. În momentul în care i s-au solicitat actele, acesta a înmânat oamenilor legii un permis de conducere care a ridicat semne de întrebare, astfel că poliţiştii au trecut la verificări mai amănunţite constatând că bănuielile lor se adeveresc iar permisul de conducere este susceptibil să fie fals, motiv pentru care s-a procedat la invitarea tânărului la sediul poliţiei pentru audieri. Aici, şoferul a început să se încurce în declaraţii spunând iniţial că actul respectiv l-a obţinut în anul 2016 din Ucraina, în timp ce se afla la o ruda de a sa, dar ulterior a revenit asupra declaraţiei spunând că l-a procurat tot pe parcursul anului trecut, numai că în timp ce se afla în Italia, de la o persoană necunoscută. În cauză s-a întocmit un dosar penal de toată frumuseţea sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „instigare la fals material în înscrisuri oficiale”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: