S-au desemnat câştigătorii burselor Schweighofer

De trei ani compania Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare investitor greenfield din industria de prelucrare a lemnului din România, susţine tineri dornici să facă performanţă, tineri ambiţioşi care vor să îşi construiască o carieră stabilă şi care depun eforturi considerabile pentru a performa. Compania este partener al instituţiilor de învăţământ şi, în anul universitar 2017 – 2018, acordă un număr de 24 de burse lunare studenţilor cu rezultate remarcabile în domeniul silviculturii şi ingineriei lemnului. Fiecare bursă are o valoare totală de 8.000 de lei pentru întregul an universitar.

Câştigătorii burselor au fost desemnaţi de către o comisie alcătuită din profesori la fiecare facultate, în urma unui concurs ce a cuprins o probă teoretică şi una practică, organizat de către universităţile partenere. Astfel, sâmbătă, 28 octombrie, au fost desemnaţi cei 6 câştigători de la Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Aceştia sunt: Andronache Eduard-Titi şi Barbă Cosmin – Marian din anul III, Leşan Ilarie şi Ştirbu Marian Ionuţ din anul IV şi Corjin Mihai Alexandru şi Dănilă Alin Andrei de la programul de Master anul I.

„Până în momentul de faţă, cea mai mare oportunitate pe care am întâlnit-o a fost câştigarea unei burse acordate de către compania Holzindustrie Schweighofer. Aceasta reprezintă, practic, primii bani pe care i-am făcut folosind intelectul. Sunt sigur că această şansă de care am avut parte îşi va pune amprenta riguros asupra viitorului meu, motivându-mă să fiu tot mai ambiţios şi dornic să acumulez un bagaj consistent de cunoştinţe pentru a deveni unul dintre cei mai buni din domeniu” a spus Dănilă Alin Andrei.

Despre iniţiativa burselor private şi impactul acestora în pregătirea şi în cariera studenţilor, preşedintele comisiei de organizare, conf. dr. ing. Marian Drăgoi, a menţionat: „A fost o foarte bună oportunitate de a-i motiva pe studenţi să înveţe cu mai mult simţ de răspundere. Disciplinele la care au fost testaţi constituie fundamentul culturii profesionale a oricărui silvicultor şi sperăm ca pe viitor absolvenţii noştri, bursieri sau nebursieri Holzindustrie Schweighofer, să dea dovadă de mai mult profesionalism, ce nu poate fi dobândit decât prin practică.”

„Pentru a progresa, industria are nevoie de specialişti valoroşi. Compania noastră dă dovadă de responsabilitate socială şi continuă să investească într-una dintre cele mai valoroase „pepiniere” de ingineri silvici – şcoala românească de silvicultură. Şcoală care, prin profesorii de renume mondial pe care îi are, reuşeşte an de an să responsabilizeze studenţii astfel încât să gestioneze durabil resursele forestiere” a precizat Dan Bănacu, Director General Holzindustrie Schweighofer România.

Cele 24 de burse acordate de Holzindustrie Schweighofer au fost repartizate în mod egal la: Facultatea de Silvicultură – Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (6 burse); Facultatea de Ingineria Lemnului – Universitatea „Transilvania” din Braşov (6 burse); Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere – Universitatea „Transilvania” din Braşov (6 burse); Facultatea de Horticultură, Secţia Silvicultură – Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (6 burse). (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: