Bani puţini adunaţi la bugetul Sucevei

> „Nu sunt foarte satisfăcătoare aceste execuţii bugetare, lăsând de dorit, cu toate eforturile pe care le-am făcut, inclusiv cu numărul de personal angajat suplimentar la execuţii silite”, spune primarul Ion Lungu

 Execuţia bugetului municipiului Suceava este una mai puţin decât satisfăcătoare, susţine primarul Ion Lungu. Astfel, la venituri, încasările din primele 3 trimestre ale anului 2017 sunt de 58,07%, din care 73,06% pe partea de funcţionare a bugetului şi doar 15,35% pe cea de dezvoltare. Totuşi, veniturile proprii ale bugetului au crescut cu 9,16 milioane de lei, în raport cu acelaşi interval al anului trecut, reprezentând un plus de circa 10%. În ceea ce priveşte cheltuielile, execuţia din primele 9 luni este de 57,48%, din total 72,30% revenind secţiunii de funcţionare, iar 15,31% secţiunii de dezvoltare. „Învăţământul” şi-a adjudecat partea cea mai mare a cheltuielilor, respectiv 42,51%. Urmează, în ordine descrescătoare, cu ponderi mai importante, „Combustibilul şi energia”-9,96%; „Locuinţele, serviciile şi dezvoltare publică”-7,68% şi „Transporturile”-6,61%. „Nu sunt foarte satisfăcătoare aceste execuţii bugetare, lăsând de dorit, cu toate eforturile pe care le-am făcut, inclusiv cu numărul de personal angajat suplimentar la execuţii silite. Angajările s-au făcut de doar de 2 săptămâni, dar sper ca aceasta să se vadă în execuţia viitoare”, a declarat Ion Lungu. După cele 3 trimestre scurse din anul 2017, Primăria municipiului Suceava are datorii restante de 17,90 milioane de lei. Primărie a cheltuit, în perioada la care facem referire, suma de 4,70 de milioane de lei, reprezentând trageri din creditul contractat de municipiul Suceava de la CEC Bank. Banii s-au dus pe Proiectul de amenajare a Zonei de agrement „Tătăraşi”-3,38 de milioane de lei; Proiectul „Management modern şi eficient al iluminatului public,”-1,22 de milioane de lei şi pe Proiectul „Electromobilitate-Vehicule electrice pentru municipalitate verde” – 95.945 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: