Târgul de toamnă „Produs în Bucovina” s-a deschis ieri

Cea de-a IX-a ediţie a Târgului de toamnă „Produs în Bucovina” a fost deschisă, ieri, în parcarea Iulius Mall Suceava. Sucevenii care vor să îşi facă provizii, să deguste bunătăţi tradiţionale sau să cumpere produse proaspete direct de la producători sunt aşteptaţi până duminică la acest târg, la care participă şi Asociaţia Produs de Cluj.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat prezenţa în Bucovina a Asociaţiei Produs de Cluj, cu standuri cu produse tradiţionale din Ardeal, prezenţa acestei asociaţii întărind parteneriatul dintre cele două judeţe.

„Ca noutate, pentru că anul trecut deschideam «Produs în Bucovina» cu cei de la Cernăuţi, de data aceasta vreau să salut în mod special prezenţa aici, în Bucovina, a Ardealului, a Clujului. Acum două săptămâni ne-au invitat ei la Cluj, a fost o acţiune extraordinară a Bucovinei în Cluj, pentru că de acolo ne vin foarte mulţi turişti, şi am socotit că e bine să avem acest parteneriat” a spus Gheorghe Flutur.

Preşedintele a precizat că în următoarea perioadă îşi doreşte ca Bucovina să participe şi la manifestări similare celei de la Cluj în Sibiu, Timişoara şi Oradea.

„Sper, în perioada următoare, să ne îndreptăm şi către Sibiu, Timişoara, Oradea, pentru că bate la uşă Centenarul, Marea Unire. Acest Centenar trebuie să ne găsească uniţi” a spus Flutur.

El a menţionat că Bucovina trebuie să participe, la Sibiu, la Târgul de Gastronomie, pentru că Suceava are cu ce se mândri din acest punct de vedere.

Preşedintele CJ a mai arătat că în urmă cu 9 ani a iniţiat „Produs în Bucovina”, iar după aceea modelul a fost preluat şi de alte judeţe. El speră ca aceste proiecte să devină de nivel naţional.

„Sper să avem cândva «Produs de România» sau «Produs Românesc» pentru că ar trebui să ţinem mai mult la produsele noastre” a menţionat Gheorghe Flutur.

Totodată, preşedintele CJ a ţinut să precizeze celor prezenţi la deschiderea Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina” că Suceava a devenit a treia destinaţie turistică, după numărul de locuri de cazare, după Braşov şi Constanţa şi că speră ca în acest an numărul de turişti să ajungă la 400.000.

La final, preşedintele CJ i-a îndemnat pe suceveni să viziteze Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” şi a mulţumit celor ce s-au implicat în organizarea evenimentului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: