Studenţi străini, într-o aplicaţie în judeţ

Studenţi din Spania, Turcia, Italia, Portugalia, Grecia şi Franţa, care studiază la USV prin programul Erasmus+, au participat în weekend la o aplicaţie practică organizată de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV).

Potrivit unui comunicat al USV, programul propus de organizatori a debutat cu deplasarea grupului în Rezervaţia geologică „12 Apostoli” din Parcul Naţional Călimani (PNC), pe celebra potecă tematică, selectată de montaniarzi, ani la rând, printre cele mai frumoase din România, în compania ing. Basarab Bîrlădeanu, directorul (PNC).

Din grupul USV au făcut parte studenţi din Spania, Turcia, Italia, Portugalia, Grecia şi Franţa, alături de domnul lector univ. dr. Codruţ Şerban, ranger voluntar al PNC şi iniţiatorul parteneriatului dintre cele două instituţii.

„Pe lângă ocazia inedită de a afla poveştile zonei chiar în mijlocul naturii, studenţii au desfăşurat activităţi de igienizare şi educaţie montană sub coordonarea rangerilor PNC. Nu au lipsit nici activităţile ecvestre specifice turismului din Călimani, curajul participanţilor fiind răsplătit printr-un spectaculos foc de tabără organizat pentru oaspeţi la Centrul de vizitare al PNC” precizează sursa citată.

Aplicaţia practică a mai cuprins şi o plimbare cu hidrobicicletele pe Lacul Colibiţa, cu telescaunul în Vatra Dornei, precum şi o vizită la Muzeul Oului de la Vama, unde studenţii au asistat la demonstraţii de pictură pe ou oferite, cu mult profesionalism şi căldura specific bucovineană, de gazde, menţionează USV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: