Mirela Adomnicăi:

În vara anului 2018 tăiem panglica la şoseaua de centură a Sucevei şi la DN 18

> Centura Rădăuţiului începe anul viitor, iar până în 2020 vor fi modernizaţi minimum 260 km de drumuri naţionale

 Prefectul, Mirela Adomnicăi a declarat, joi seara, că în vara anului 2018 va fi inaugurată şoseaua de centură a municipiului Suceava şi modernizarea DN 18, de la Iacobeni – până la limita judeţului.

Adomnicăi a spus, în emisiunea „Exclusiv 90 de minute”, că în ceea ce priveşte şoseaua de centură a Sucevei a fost organizată o şedinţă extraordinară specială la Ministerul Transporturilor, în care a fost aprobată documentaţia tehnică care a fost revizuită şi încărcată pe SEAP.

„Suntem în calendarul promis, iar la sfârşitul anului vom avea stabilit şi încheiat contractul cu executantul lucrării pentru cei 15 % rămaşi de executat din lucrare”, a spus Adomnicăi.

Ea a mai declarat că anul viitor vor începe şi lucrările la şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi, precizând că directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi i-a spus că au fost alocaţi banii privind relocarea reţelei electrice pentru şoseaua de centură Rădăuţi şi a fost încheiat contractul pentru lucrările suplimentare.

„Asta înseamnă că de anul viitor încep şi acolo lucrările” a precizat prefectul.

Ea a menţionat că pentru vara anului 2018 se prefigurează inaugurarea şoselei de centură a Sucevei şi a modernizării DN 18.

„Îmi doresc să-mi respect promisiunea. În vara anului 2018 să tăiem panglica la şoseaua de centură şi la DN 18”, a spus Adomnicăi.

Ea a mai declarat că acordul-cadru pentru întreţinerea reţelei de drumuri naţionale din judeţ în perioada 2018-2020 prevede că minimul de executat este de 267 km, în condiţiile în care în ultimii trei ani au fost reabilitaţi doar 97 km.

Prefectul a explicat că, în funcţie de alocări, se vor putea executa, în aceşti 3 ani, lucrări de întreţinere pe o lungime de 439 de kilometri din cei 600 de kilometri de drumuri naţionale din judeţ, din care 97 km, au fost refăcuţi în ultimii 3 ani.

„Îmi doresc să ne apropiem de maximul pentru judeţul Suceava în funcţie de alocările bugetare” a spus Adomnicăi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: