Ce nu se vede „de sus”

Aflat printre invitaţii la aniversarea a 75 de ani de la întemeierea revistei „Bucovina literară”, scriitorul nemţean Adrian Alui Gheorghe – într-un context deschis cu puţin înainte de scriitorul bucureştean Liviu Ioan Stoiciu – a dezvăluit, dacă se mai poate spune aşa, şi cât voluntariat presupune scrierea şi realizarea unei astfel de reviste. Pe de altă parte presupunând (şi eu sunt dintre cei care i-aş da dreptate) că memoria culturală (cel puţin – adaug) a unor oameni şi a unui timp e mai degrabă reţinută de astfel de publicaţii decât de cărţi („e posibil ca revistele să nu moară aşa de repede cum mor cărţile”). Dar Adrian Alui Gheorghe, care gestionează mai tânăra revistă „Conta”, a lansat şi o întrebare ca aceasta – apropo de riscul de comă ori de deces a unei astfel de publicaţii, din pricina nefinanţării: Dacă vreme de 3 luni revistele culturale din ţară n-ar mai apărea, „de sus” s-ar vedea asta?

…Am relatat cele de mai sus şi în contextul recentelor greve „ale reporterilor” din Grecia, ultima, în această săptămână, de două zile (la care au luat parte, de fapt, televiziunile, radiourile şi presa scrisă, inclusiv agenţia de presă a statului), greve care au făcut ca ţara lor să rămână, temporar, fără ştiri. Până acum, pare-se că astfel de proteste sunt inutile. Ce folos să aibă informaţiile de presă când există canalele oficioase şi bârfele?!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: