Preşedintele Iohannis a discutat cu comisarul european Gunther Oettinger despre viitorul buget al UE

 Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit ieri, la Palatul Cotroceni, pe comisarul european responsabil pentru Buget şi resurse umane, Gunther Oettinger, principalul subiect al discuţiilor fiind viitorul cadru financiar multianual al Uniunii Europene post-2020.

„Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat faptul că, pentru România, discuţiile privind bugetul Uniunii post-2020 au o importanţă aparte, întrucât ţara noastră va fi unul dintre statele membre care vor gestiona negocierile pentru adoptarea bugetului, urmând să deţină Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în semestrul I din 2019” arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, şeful statului s-a pronunţat pentru un buget viitor al Uniunii echilibrat, capabil să răspundă tuturor aşteptărilor statelor membre şi ale cetăţenilor europeni, care să acomodeze atât noile priorităţi, cât şi pe cele care au condus la reducerea decalajelor şi creşterea economică în Uniune. În acest context, preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa că viitorul buget multianual va consolida unitatea şi convergenţa în cadrul Uniunii Europene.

Totodată, şeful statului a exprimat interesul prioritar al ţării noastre pentru asigurarea, în viitorul buget multianual al UE, a unor alocări cât mai importante pentru Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat şi faptul că România susţine o politică de coeziune şi o politică agricolă puternice, pentru a putea răspunde cât mai bine provocărilor economice, de mediu şi sociale cu care se confruntă Uniunea.

La rândul său, comisarul Gunther Oettinger a informat despre intenţia Comisiei Europene de a prezenta, în cursul lunii mai 2018, propunerea pentru bugetul multianual al UE post-2020, exprimându-şi speranţa ca acesta să poată fi adoptat cât mai curând posibil în cursul anului 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: