Cu ocazia activităţilor prilejuite de programul naţional „Şcoala altfel”

Elevi rădăuţeni în vizită la Primăria Rădăuţi

> 60 de elevi din învăţământul primar au vizitat Primăria Municipiului Rădăuţi şi au simulat participarea la o şedinţă de consiliu local

 60 de elevi rădăuţeni din ciclul de învăţământ primar, de la Şcoala Gimnazială „Regina Elisabeta” din Rădăuţi, au vizitat, pe 25 octombrie, Primăria Municipiului Rădăuţi. Entuziaşti şi curioşi, elevii au vizitat compartimentele de specialitate din cadrul administraţiei locale, iar la final au avut ocazia să simuleze participarea la o şedinţă de consiliu local, în sala de şedinţe.

Rând pe rând, fiecare elev s-a pus în rolul unui consilier local, rolul unui primar sau secretar, vorbind la microfon, aplicând regulile de desfăşurare a unei şedinţe de consiliu local, dar au expus şi diverse propuneri de proiecte.

Cele două clase de elevi sunt coordonate de către doamna prof. înv. primar Cîrdei Mihaela şi prof. înv. primar Zelinschi Camelia.

Indiferent că şi-au dorit „să nu se mai închidă animalele la zoo”, „copiii săraci să aibă mai multe jucării”, „să nu se taie copacii” sau „ca cetăţenii să nu mai polueze lacurile”, elevii s-au arătat încântaţi de iniţiativă şi şi-au manifestat dorinţa de a se reîntoarce la sediul primăriei şi cu ocazia altor evenimente.

(Louana Popovici, purtător de cuvânt, Biroul de Relaţii Publice Primăria Rădăuţi)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: