Egger dezvoltă tineri ambiţioşi

Egger este un angajator multipremiat care pune mare preţ pe opţiunile de dezvoltare individuală şi oferă oportunităţi profesionale atractive. Compania investeşte continuu în dezvoltarea forţei de muncă din regiunile în care se află fabricile sale. Primele experienţe din piaţa muncii stabilesc adesea rutele pentru dezvoltarea profesională ulterioară. În acest sens, compania încurajează tinerii ambiţioşi şi îi sprijină în dezvoltarea lor prin intermediul stagiilor de practică.

Prin intermediul programului de stagii de practică, Egger dezvoltă tineri ambiţioşi dornici să acumuleze experienţă profesională. Din 2009 şi până în prezent, peste 250 studenţi au efectuat stagii de practică plătită în cadrul fabricii Egger din Rădăuţi. Pe parcursul perioadei de practică studenţii au fost implicaţi direct în activitatea companiei. Astfel, aceştia au experimentat munca în echipă, au luat contact cu un mediu de lucru multicultural, au dezvoltat atât competenţe profesionale specifice departamentului în care au lucrat, cât şi competenţe interpersonale. În urma stagiilor de practică studenţii şi-au dezvoltat aptitudini şi competenţe care le vor facilita o adaptare mai eficientă la cerinţele actuale de pe piaţa muncii.
Începând cu anul 2009, Egger a dezvoltat un program de pregătire al viitorilor angajaţi prin intermediul căruia oferă stagii de practică plătită pentru studenţi. Până în prezent, mai mult de 250 de studenţi au desfăşurat stagii de practică în cadrul companiei. Experienţa practicii la Egger este deja primul pas către o carieră în cadrul companiei, astfel aproximativ 15% din studenţii practicanţi au devenit ulterior angajaţi ai Egger. În timpul stagiului de practică studenţii îşi dezvoltă abilităţile şi competenţele sub îndrumarea directă a mentorilor. „Stagiile de practică reprezintă o oportunitate de a lua un prim contact cu piaţa muncii şi îi ajută pe studenţi să îşi formeze o opinie cu privire la cerinţele angajatorilor. Suntem bucuroşi că putem facilita procesul de dezvoltare al viitorilor specialişti şi că îi putem ajuta să dobândească experienţă profesională” precizează Ioan Banciu, director tehnic în cadrul grupului Egger.

Despre programul de practică

Practica se face în baza unei convenţii de practică între Egger şi universităţi relevante din ţară, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava având un loc primordial. Programul de stagii de practică se desfăşoară pe parcursul a 3 luni, de la începutul lunii iulie şi până la finalul lunii septembrie. Procesul de aplicare este simplu: studenţii interesaţi trimit un CV însoţit de o scrisoare de intenţie. Selecţia candidaţilor are loc în urma interviurilor şi are în vedere criterii precum: specializarea academică, cunoştinţe teoretice specifice specializării, cunoaşterea unei limbi străine, precum şi abilităţile comportamentale, adaptate la valorile companiei.

Activitatea în companie începe printr-un program de instrucţie. Apoi, timp de 3 luni, studenţii sunt implicaţi direct în activitatea companiei şi primesc sprijin din partea mentorilor în realizarea sarcinilor de lucru. Pe timpul perioadei de practică aceştia beneficiază de contract individual de muncă pe durată determinată şi sunt remuneraţi conform strategiei de salarizare de la Egger. La finalul perioadei de practică studenţii elaborează un portofoliu de practică în care descriu activităţile în care au fost implicaţi şi propriile observaţii despre perioada de practică.

„Prin crearea programelor de stagii de practică aplicăm şi în cadrul resurselor umane de la Egger principiul de dezvoltare durabilă şi extinderea afacerii în beneficiul generaţiilor următoare. În acest sens, ne-am propus participarea la dezvoltarea aptitudinilor şi competenţelor individuale ale studenţilor şi adaptarea mai eficientă a acestora la cerinţele actuale ale pieţei muncii. Concret, transmitem studenţilor cunoştinţe tehnice practice, experimentate la locurile de muncă create special pentru ei în departamentele companiei, care să îi ajute la înţelegerea mai profundă a teoriei studiate la facultate. În plus, le oferim posibilitatea de a desluşi valorile companiei, aspect deosebit de important pentru Egger. Aşa cum am declarat la promovarea brandului nostru de angajator, „Nu căutăm doar angajaţi. Vrem colegi care să ne împărtăşească valorile. Care fac lucrurile să se întâmple. Ca în orice proces desfăşurat la Egger, şi în relaţia noastră cu mediul universitar ne-am propus o îmbunătăţire continuă. De aceea, la finalul practicii organizăm o şedinţă de analiză, faţă în faţă, studenţii şi managementul Egger. Aici ascultăm opinii şi ne bucurăm de feedbackul pozitiv primit de la studenţi, de deschiderea lor faţă de această iniţiativă a Egger şi de dorinţa lor de a se alătura familiei Egger” a declarat Daniela Ungureanu, Director Resurse Umane Divizia Est România/ Rusia/ Polonia/ CEE în cadrul Grupului Egger.

(Comunicat de presă; foto: Egger Holzwerkstoffe)

Foto:

La finalul practicii, studenţii şi managerii Egger împărtăşesc opinii despre experienţa din timpul acesteia

Experienţa practicii la Egger este primul pas către o carieră în cadrul companiei

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: