Campanie de eliberare a municipiului Suceava de sub „teroarea” rablelor

>Lupta autorităţilor cu proprietarii şi procedurile anevoioase şi îndelungate continuă, peste 100 de maşini abandonate dispărând de pe străzile oraşului în acest an. „Au fost situaţii în care am fost umiliţi de-a dreptul, deoarece, după ce am transportat maşinile în cimitirul de la Iţcani, ne-au dat în judecată şi ne-au pus să le ducem înapoi de unde le-am luat” spune primarul Ion Lungu

Primăria Suceava continuă campania de ridicare şi transportare, în depozitul special amenajat în acest sens, a autovehiculelor abandonate pe domeniul public al municipiului. Viceprimarul Lucian Harşovschi spune că acţiunea este în curs, iar de la începutul lui 2017, de pe trotuare, parcări şi terenurile dintre blocuri au dispărut peste 100 de maşini care poluau şi creau disconfort locuitorilor oraşului. Aflăm că, din păcate, procedura este anevoioasă şi îndelungată, la somaţia autorităţilor unii dintre proprietari procedând pe propria socoteală la eliberarea suprafeţelor ocupate nelegal. În caz contrar, firma specializată cu care municipalitatea are contract le-a ridicat şi transportat în depozitul din Iţcani.

„Din nefericire, legislaţia este destul de greoaie, dar o scoatem la capăt. Este procedură de 60 de zile, iar acolo unde nu există ITP le ridicăm, pentru că maşinile sunt considerate abandonate. Unde acest ITP există, trebuie să aplicăm toată procedura. Zilele acestea urmează a fi ridicate 12 autovehicule din cartierul Obcini şi din parcarea de la Nordic” a precizat viceprimarul.

Primarul Ion Lungu este la fel de nemulţumit de încâlcitele iţe ale legislaţiei specifice, menţionând că, adresându-se instanţei, unii dintre proprietarii cu pricina au obţinut câştig de cauză, umilind autorităţile locale. „Ne batem cu ei, pentru că alt termen care să descrie demersurile noastre nu există. Au fost situaţii în care am fost umiliţi de-a dreptul, deoarece după ce am transportat maşinile în cimitirul de la Iţcani ne-au dat în judecată şi ne-au pus să le ducem înapoi de unde le-am luat. Într-adevăr, îi amendăm, îi hăituim, pe româneşte, dar în ultimul timp demersurile funcţionează” arată Ion Lungu.

Conform normelor în vigoare, lucrătorii Primăriei pot duce hârburile auto la dezmembrare, în vederea recuperării cheltuielilor cu ridicarea şi transportul. Însă doar după expirarea unei perioade de graţie, pentru o eventuală revendicare a maşinilor, abia mai apoi emiţându-se dispoziţia de primar în vederea valorificării la REMAT. Întrucât amenda, ridicarea, transportul şi depozitarea ajung şi la 2.000 de lei, proprietarilor nemulţumiţi nu prea le mai dă mâna să-şi revendice rablele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: